Stadı terk eden Aziz Yıldırım: Ali Koç bana 'gerekirse kavga ederim' dedi

HABER MERKEZİ
Aziz Yıldırım Fenerbahçe Fenerbahçe seçimleri

Divanı başkanlığı seçimine tepki gösterip kongrenin yapıldığı stadı terk eden Aziz Yıldırım, açıklama yaptı. Yıldırım, "Ali Bey'in elini sıktım. Ali Bey çok gergin bir ifadeyle bana, "gerekirse kavga ederim" dedi" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurulunda gerginlik yaşandı. Genel kurulun divan başkanlığı için Şekip Mosturoğlu ve Vefa Küçük, üyelerin oylarına sunuldu.Yönetici Fethi Pekin, Vefa Küçük için oylama yaptırdıktan sonra 'İkinci oylamaya gerek kalmadı.' ifadesini kullandı ancak Şekip Mosturoğlu'nu da üyelerin oylarına sundu.

Kongre divan başkanlığına Vefa Küçük seçilirken oyların eşit olduğu ve seçimin oldubittiye getirildiği yönünde Aziz Yıldırım kanadından itiraz geldi. Avukat Savaş Adalet, oylamaya itirazda bulundu ve itiraz dilekçesini Fethi Pekin'e sundu.

Kulüp başkan vekili Erol Bilecik'in konuşması sırasında Aziz Yıldırım, kürsüye doğru hareketlendi. Aziz Yıldırım'ın kürsüye gelmesi üzerine Ali Koç ayağa kalkarak kendisini karşıladı. İkilinin el sıkışmasının ardından taraftarlar "Fenerbahçe" şeklinde tempo tuttu.

Kürsüde genel kurul divan başkanlık seçiminden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Aziz Yıldırım, Vefa Küçük'e hitaben "Sen oraya seçilmeden oturdun." ifadesini kullandı.

Vefa Küçük, kongre üyelerine "Kürsü işgal edilmiştir." derken Aziz Yıldırım'a 30 saniye konuşma hakkı tanıdığını duyurdu.

Mikrofona gelerek kongre üyelerine seslenen Aziz Yıldırım, "Sevgili Fenerbahçeliler 1 dakika beni dinleyin. Burada Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz. Ancak yapılan seçim gayri demokratik oldu. Ben buradan ayrılıyorum, yarın oy atmaya geleceğim. Benim arkadaşlarımdan isteyen ayrılabilir, isteyen kalabilir. Hepinize teşekkür ediyorum." diyerek stadı terk etti.

AZİZ YILDIRIM'DAN YENİ AÇIKLAMA

Divanı başkanlığı seçimine tepki gösterip kongrenin yapıldığı stadı terk eden Aziz Yıldırım, açıklamalarda bulundu. 

Bu gerilimin kongreyi kavgalı ortama sürükleyeceğini gördüm ve endişe duydum. Ali Koç ve divandan buna çözüm bulunması gerektiğini söyledim. Amacım Ali Koç'la birlikte sükunet çağrısı yapmaktı. İki taraf da kavga edecek hale gelmişti. Ali Bey'in elini sıktım. Ali Bey çok gergin bir ifadeyle bana, "gerekirse kavga ederim" dedi. 

Yıldırım'ın açıklamaları:

Kavga etmeyi tercih edenleri, kavgayı kışkırtanları Fenerbahçelilerin vicdanına havale ediyorum. Bütün Fenerbahçeliler kardeş olduklarını unutmasınlar. Kongreler, yönetimler gelir geçicidir. Yarın olmayabilirler. Kalıcı olan Fenerbahçe ve Fenerbahçeliliktir. Gerisi teferruattır. Bu provokasyonları göze alanlar yarın bir gün Fenerbahçe'nin sahibi olmaya kalkışırlarsa ben buna şaşırmayacağım. Holdinglerin takımı Fenerbahçe mi, halkın takımı Fenerbahçe mi? Düşünsünler ona göre karar versinler. Biz halkız. Bizim derdimiz seçim kazanmak değil, Fenerbahçe'nin kazanması. 

Bütün delegelerimizi yarın stadyuma bekliyorum. Ben de sabah erken saatlerden itibaren orada olacağım ve seçim bitene kadar da oradan ayrılmayacağım.