Ruben Amorim: Bir şey bir kere oluyorsa şanstır, ikinci kez oluyorsa çalışılmış bir şeydir

Beşiktaş
Ruben Amorim: Bir şey bir kere oluyorsa şanstır, ikinci kez oluyorsa çalışılmış bir şeydir

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü hafta maçında deplasmanda Beşiktaş'ı 4-1 mağlup eden Sporting Lizbon'un teknik direktörü Ruben Amorim, Sergen Yalçın'ın yaptığı 'Şans golleri yedik' açıklamasına "Bir şey bir kere oluyorsa şanstır, ikinci kez oluyorsa çalışılmıştır" sözleriyle yanıt verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçında Beşiktaş'ı deplasmanda 4-1 yenen Sporting'de teknik direktör Ruben Amorim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Amorim, maçtan önce Beşiktaş'a karşı çok zorlanacaklarını tahmin ettiklerini ve bekledikleri gibi zor bir maç oynadıklarını belirterek, "Beşiktaş çok güçlü başladı maça. Coates'in golüyle oyunun dinamiği değişti. Defans yönünde golden sonra iyiydik. Dortmund maçındaki hatalarımızı düzelttik. İstediğimiz galibiyeti aldık. Beşiktaş bize göre oldukça kaliteli bir takım. Bizim tecrübe eksikliğimiz var. 4'üncü golden sonra galibiyeti aldığımıza emin oldum. Oyuncularımın kalitesiyle maçı aldık." açıklamasını yaptı.

SERGEN YALÇIN'A GÖNDERME

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'ın karşılaşmanın ardından yaptığı "Maçtan önce rakibi analiz ettik, böyle gol attıklarını hiç görmedik. Çalışılmış gibi görülebilir ama bence şans golleri yedik" açıklamasını doğru bulmadığını belirten Amorim, "Kornerden attığımız goller, birbirinin aynısı olan gollerdi. İki golü aynı şekilde attık. Hatta penaltı pozisyonu da aynı organizasyonla gelişti. Aynı gol 1 kere olursa şans denebilir ama 2 defa, 3 defa oluyorsa çalışılmış bir şeydir. Emeğin hakkını vermek zorundasınız. Oyuncularım iyi hazırlandı. Yardımcılarım Carlos, Adelio ve Manuel de takdiri hak ediyorlar. Kilidi açtılar, karşılığını aldık" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Sporting Sergen Yalçın Beşiktaş