Son şampiyon Novak Djokovic Wimbledon'da çeyrek finalde

Wimbledon Novak Djokovic
Son şampiyon Novak Djokovic Wimbledon'da çeyrek finalde

Wimbledon'ın son şampiyonu Novak Djokovic, Polonyalı rakibini 3-1 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardı. Tek kadınlarda ise organizasyonun son şampiyonu Elena Rybakina da son 8'e kalmayı başardı.

Sezonun 3. grand slam turnuvası olan Wimbledon'da heyecan 4. turda oynana karşılaşmalarla devam etti.

2022 Wimbledon şampiyonu ve organizasyonun 2 numaralı seri başı olan Novak Djokovic ise Polonyalı Hubert Hurkacz ile kozlarını paylaştı.

Sırp raket, rakibini 7-6, 7-6, 5-7 ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup ederek çeyrek finale kaldı. Djokovic, çeyrek finalde Rus tenisçi Andrey Rublev ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvanın 3 numaralı seri başı Daniil Medvedev ise Çek tenisçi Jiri Lehecka ile karşı karşıya geldi. Rus raket karşılaşmayı 2-0 önde götürdüğü esnada rakibinin karşılaşmadan çekilmesi sonucunda çeyrek finale yükseldi.

SON ŞAMPİYON ÇEYREK FİNALDE

Tek kadınlar kategorisinde 3 numaralı Elena Rybakina, 13 numaralı seri başı Brezilyalı Beatriz Haddad Maia ile kozlarını paylaştı.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Kazak raket Rybakina ilk sette karşılaşmayı 4-1 önde götürdüğü sırada rakibinin mücadeleden çekilmesiyle adını son 8'e yazdırdı.

Rybakina çeyrek finalde Ons Jabuer-Petra Kvitova eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

25 numaralı seri başı Madison Keys, elemelerden gelerek 4. tura kadar yükselen ve büyük sükse yapan 16 yaşındaki Mirra Andrreeva'yı 3-6, 7-6 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Kaynak: Haber Global TV

Wimbledon tenis Daniil Medvedev Wimbledon Haberleri Wimbledon 2023 Novak Djokovic Elena Rybakina