Marsilya, Cengiz Ünder transferini duyurdu

Marsilya, Cengiz Ünder transferini duyurdu

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya, Roma forması giyen milli futbolcu Cengiz Ünder'i kadrosuna kattığını duyurdu.

Marsilya, Cengiz Ünder transferini Avrupa Yakası isimli dizide Engin Günaydın'ın canlandırdığı kurgusal karakter olan Burhan Altıntop'un sesiyle duyurdu.

Fransız kulübünün resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamada 24 yaşındaki kanat oyuncusunun satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığı belirtildi.

Futbola Bucaspor altyapısında başlayan ve profesyonelliğe ilk adımını Altınordu'da atan Cengiz Ünder, sonrasında sırasıyla Başakşehir, Roma ve Leicester City formalarını terletti.

Kulüp düzeyinde şimdiye dek 208 resmi maça çıkan Cengiz, 39 gol attı ve 31 asist kaydetti.

ROMA, TRANSFERİN MALİ DETAYLARINI PAYLAŞTI

Serie A ekibi Roma, Marsilya'ya satın alma opsiyonuyla kiraladığı milli futbolcu Cengiz Ünder'in transferine ilişkin mali detayları paylaştı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada,  milli oyuncunun kiralama bedelinin ek faktörlerle en fazla 500 bin Euro'yu bulacağı, satın alma opsiyonunun da 8,4 milyon Euro olduğu belirtildi.

Ayrıca Fransız takımının Cengiz Ünder için satın alma opsiyonunu kullanarak transferi kalıcı hale getirmesi durumunda, Roma Kulübünün, milli oyuncunun bir sonraki transferinden yüzde 20'lik satış payı alacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Cengiz Ünder Roma Marsilya fransa ligue 1 son dakika transfer haberleri