TFF'den yayın ihalesi açıklaması

Spor haberleri

Süper Lig'in yeni yayıncısının belli olacağı ihaleye teklif verme süreci tamamlandı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 14 firmanın 15 farklı teklif sunduğu ihalenin en kısa zamanda sonuçlandırılacağı belirtildi.

TFF'nin Süper Lig yayın ihalesi teklif süreci 14:00 itibarıyla tamamlandı.

İhale Komisyonu'nun teklifleri değerlendirerek şartnamede yer aldığı gibi 21 Şubat tarihinde ihaleyi sonuçlandırması hedefleniyor.

NİHAT ÖZDEMİR: HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Başkan Özdemir; "Yayın ihalesinin bir an önce sonuçlanmasını ve Türk futboluna hayırlı olmasını arzu ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Özdemir'in sözleri şöyle:

"Gelişen teknolojiyi de baz alarak, yeni ürünler ve farklı patentler üzerinde odaklandık. Titiz araştırmalarımızın ardından Avrupa'da birçok ligde geçerli olan modelden hareketle bol seçenekler sunan, çoklu paket sistemi içeren özel bir şartnameyi hazırladık. İhalemizi, bütün sermaye şirketleri kamu ortak kurum ve kuruluşları ve iş ortaklarına açtık. Şartnamemizi 20 Ocak'ta duyurduk. Birçok noktaya özen gösterdik. Bugünü son teklif günü olarak belirlemiştik ve bu tarih sona erdi. 36'sı yurt dışından toplam 46 firma şartnameyi incelemek için aldı. İhaleye talip olan yerli ve yabancı tüm firmalara teşekkür ediyorum. Biz komisyon olarak noter huzurunda açıp değerlendirme yapacağız ve inşallah en iyi teklifi alarak, kazanan yayıncımızla veya yayıncılarımızla yola devam edeceğiz. Umuyorum ki bugüne kadar ki çalışmalarımızın karşılığını alacağız. Yayın ihalesinin bir an önce sonuçlanmasını ve Türk futboluna hayırlı olmasını arzu ediyorum."

AĞAOĞLU'DAN AÇIKLAMALAR

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ihale süreciyle ilgili şunları söyledi:

Kulüpler Birliği olarak öyle umut ediyoruz ki ihale sürecinden ortaya çıkacak netice, yüzde gelirlerinin yüzde 80'ini yayın gelirlerinden bağlı olan kulüplerimizin finansal problemlerine çözüm olacak.

İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları izole etmediğimiz takdirde, finansal problemlerimiz çözüm bulmadığı takdirde Türk futbolunun arzu edilen noktaya gelmesini beklemek hayalcilik olur.

TFF'den yayın ihalesine ilişkin şu bilgilendirme yapılmıştı:

"Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını kapsayan TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenecek ihaleye ilişkin olarak, 20 Ocak 2022 tarihinde başlayan ihale dokümanlarını alma süreci tamamlanmıştır.

Bu süreçte, yayın ihalesine katılabilmek için 36 tanesi yurt dışından olmak üzere toplam 46 firma; IMG Media firması danışmanlığında İhale Komisyonu tarafından belirlenen yayın hakkı paketlerine ilişkin ihale şartnamesini edinmiştir.

İhale sürecinde, ihale şartnamesini alan firmalardan gelen tüm sorular cevaplanmış; ilgili soru ve cevaplar, ihale şartnamesini alan tüm firmalarla paylaşılmıştır.

Söz konusu firmalar tekliflerini, 14 Şubat 2022 Pazartesi günü saat 14:00’e kadar, elden veya e-mail yoluyla Deloitte Türkiye yetkililerine teslim edebileceklerdir. Bununla birlikte 14 Şubat Pazartesi günü elden verilecek tekliflerin, Riva TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri adresinde Deloitte Türkiye yetkililerine teslim edilmesi gerekmektedir. Noter tarafından açılan teklifler, değerlendirilmek üzere Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından oluşturulan İhale Komisyonuna sunulacaktır.

İhale Komisyonu teklifleri değerlendirecek olup, şartnamede yer aldığı gibi ihalenin sonuçlandırılması için 21 Şubat tarihi hedeflenmiştir."

TFF DUYURDU: 14 FİRMA TEKLİF VERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, naklen yayın ihalesiyle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 14 firmanın 15 farklı teklif sunduğu ifade edilirken ihalenin en kısa zamanda sonuçlandırılacağı belirtildi.

TFF'den konuyla ilgili yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını kapsayan TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen ihaleye ilişkin olarak teklif verme süresi bugün itibarıyla sona ermiş ve Yayın İhale Komisyonu söz konusu teklifleri değerlendirmiştir. Avrupa’nın birçok liginde uygulanan örnek modellerden hareketle, gelişen teknolojiyi de baz alarak, yeni ürünler ve farklı paket seçenekleri sunan ihale için, yurt içi ve yurt dışından toplam 14 firma teklif vermiş olup, içlerinden bir tanesinin ayrıca sunduğu alternatif teklifle ilgili de istişare yapılmıştır.

Dünya genelinde yaşanan salgının etkilerine rağmen, TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının değerini bir kez daha gösteren tekliflerin en yüksek noktaya gelmesi için çalışmaların devam etmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda; mevcut teklif veren kuruluşların eksikliklerini tamamlaması, tekliflerini revize etmesi için, tüm katılımcı firmalara, 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 17.00’ye kadar ek süre tanınmıştır.

Ayrıca, bu süreçte yurt dışında da örnekleri görüldüğü üzere, kulüplerimizin de ortağı olacağı alternatif teklifin detaylı olarak değerlendirilmesi ve söz konusu firma ile tüm konuları görüşmek üzere toplantı organize edilmesi kararlaştırılmıştır.

Yayın İhale Komisyonu, kulüplerimiz için çözüm olacak tüm çalışmaları yaparak, kulüplerimizi rahatlatacak ihaleyi en kısa sürede sonuçlandırmayı hedeflemektedir."

Kaynak: Haber Global TV

TFF Süper Lig Süper Lig yayın ihalesi TFF haberleri