TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den yabancı sınırlaması açıklaması

TFF Süper Lig
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den yabancı sınırlaması açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi, yabancı sınırlamasının Türkiye'deki futbol kalitesini artırdığına inanmadığını belirterek, "Hiç sınır koymayabiliriz, gerekirse 14'te de tutabiliriz. Burada önemli olan doğruyu bulabilmek, bunu da hep birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TV 100'de yayımlanan Candaş Tolga Işık'ın 'Az Önce Konuştum' isimli programına konuk oldu.

Yabancı kuralını sezon içinde yeniden değerlendirebileceklerini söyleyen Büyükekşi, "Biz yeni yabancı kuralı getirmedik, olan kuralı 1 yıl uzattık. Göreve geldikten 1 gün sonra bu kararı aldık. Almak zorunda kaldık. Çünkü birçok kulübümüzün büyük sıkıntıları vardı. Yerli oyuncuların maliyetleri yükseldi. Zaten kulüpler kur artışından dolayı zor durumda, bütçelerini tutturamıyorlar. O yüzden hızlı bir şekilde karar verip onları rahatlatmayı amaçladık." dedi.

Candaş Tolga Işık'ın, "Yabancı futbolcuya sınır koyarak Türk futbolunun kalitesini artırdığınıza inanıyor musunuz?" sorusu üzerine Büyükekşi, "Hayır inanmıyorum. Yabancı kuralına hiç sınır koymayabiliriz, gerekirse 14'te de tutabiliriz. Burada önemli olan, doğru bir tane. Önemli olan doğruyu bulabilmek, bunu da biz tek başımıza yapmayacağız. Hep birlikte yapacağız. Türk futbolunun gelişimi adına neler yapılması gerekiyorsa bunu birlikte planlamak istiyoruz" cevabını verdi.

Büyükekşi ayrıca sahada maç yöneten hakemlerin VAR'dan maç yönetemeyeceklerini; hakem, temsilci ve gözlemci atamalarını yapay zeka ile atayacaklarını söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

TFF Mehmet Büyükekşi Süper Lig Süper Lig yabancı sınırlaması