Son Dakika Sanaldan gerçeğe Cem Bölükbaşı! 2022 sezonunda Formula 2'de yarışacak

Spor haberleri son dakika

Gelen son dakika haberine göre, Espor dünyasından gelip gerçek yarışlarda tarihe geçen zaferler kazanan genç yarış pilotu Cem Bölükbaşı için beklenen açıklama yapıldı. Bölükbaşı, 2022 sezonunda Formula 2'de yarışacağını söyledi.

Cem Bölükbaşı, dakikalar önce düzenlenen basın toplantısında 2022 sezonunda Charouz Racing System takımı ile beraber Formula 2’de yarışacağını açıkladı.

Genç isim 18-19 Aralık tarihleri arasında Abu Dhabi Yas Marina pistinde gerçekleşen Formula 2 test sürüşlerine çıkmıştı. Test sürüşlerinde 15 yarışta 8 kez podyuma çıktığı ve iki de zafer elde ettiği Euroformula Open’daki takımı Van Amersfoort ile pistte olunmuştu. Başarılı yarış pilotu, “Abu Dhabi Yas Marina pistinde, ilk kez Formula 2 resmi test sürüşlerini başarıyla tamamladık.

Son Dakika Sanaldan gerçeğe Cem Bölükbaşı! 2022 sezonunda Formula 2'de yarışacak - Resim : 1

Daha önce Formula 3 Asya yarışlarından bildiğim bir pist olsa da ilk kez resmi bir testte Formula 2 aracı kullandım. Yine bana çok şey kazandıran ve yarış deneyimimi artıran bir sürüş oldu. Formula 1’e çıkan ilk Türk yarışçı olma hayalime her seferinde bir adım daha yaklaşıyorum. Bu süreçte başta Icrypex ekibi olmak üzere beni destekleyen herkese ve her zaman yanımda olan ajansım TEM Agency’e çok teşekkür ediyorum” demişti.

CEM BÖLÜKBAŞI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Motorsporları kariyerine kartingle başlayan Cem Bölükbaşı, Michael Schumacher Karting Akademisi'nde eğitim aldı.

9 Şubat 1998 doğumlu Cem Bölükbaşı 23 yaşında. Bölükbaşı 5 yaşında motokros yarışmalarına katılmaya başladı.

2006'da Petrol Ofisi'nin düzenlediği 25 Küçük Adam projesinde Türkiye Karting Şampiyonası'na katılmıştı. Takip eden yıllarda çeşitli karting yarışlarına katılan Cem, daha sonra Formula 4 ve Formula 3 araçlarıyla bazı testler yapsa da esas dönüm noktası sanal yarışlarda oldu.

2017'de Formula 1'in düzenlediği eSpor organizasyonuna binlerce kişiyi geride bırakarak katılmayı başaran Cem Bölükbaşı, finale kalmayı başarmış ve final yarışlarından birisini kazanmıştı. Bu şampiyonada gösterdiği başarının ardından Cem, önce Fernando Alonso'nun eSpor takımına, daha sonra Toro Rosso ve Red Bull'un eSpor takımlarına katıldı.


Cem'in sanal yarışlarda gösterdiği performans, Türkiye'yi motor sporları arenasında temsil eden Türk takım Borusan Otomotiv Motorsport'un dikkatini çekti ve BOM ekibi, 2019'da Cem'e GT4 Avrupa serisinde mücadele etme fırsatını sağladı. Cem ve deneyimli takım arkadaşı İbrahim Okyay, birlikte çıktıkları henüz 2. yarışta kendi sınıflarında 2. olarak podyuma çıktılar. Cem böylece otomobil yarışlarındaki ikinci yarışında podyumla tanıştı. Cem aynı sene Formula Renault Eurocup'ta piste çıktı ve ilk açık tekerlek serisi yarışını deneyimlemiş oldu.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika spor haberleri