Okan Buruk'tan Fatih Terim açıklaması: Dün beni aradı...

Okan Buruk Spor haberleri

Galatasaray'da Okan Buruk için imza töreni düzenlendi. Okan Buruk, "Tek hedefimiz şampiyonluk" dedi. Buruk, Fatih Terim'in de dün kendisini aradığını söyleyerek diyaloğu aktardı.

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk için imza töreni düzenlendi. Törende, Başkan Dursun Özbek ve Okan Buruk önemli mesajlar verdi. Buruk, "Tek hedefimiz şampiyonluk" dedi. 

Buruk, Fatih Terim'in dün kendisini aradığını belirterek, "Hoca yanımızda olduğunu gösterdi" dedi.

'FORMASYON' SORUSUNA YANIT

Haber Global Muhabiri Berk Göl'ün "Nasıl bir oyun formasyonu düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Buruk, "4-3-3 ve bazen 4-4-2'yi kullandım her zaman. Savunmayı dörtlü düşünüyorum. Alacağımız oyuncuların tiplemesine göre formasyon üzerinden gideceğiz. Burada oyuncu kalitesinin yanı sıra zekası da önemli" ifadelerini kullandı. 

Törende konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, şunları söyledi:

Bugün Galatasaraylı Okan Buruk'un yuvasına dönmesinin heyecanını hep beraber yaşıyoruz. Okan kardeşimin burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, başarılarıyla hak ediyor. Galatasaray'ın gelenekleri içinde yetişen Okan hocamızla imza atıyoruz. Değerleri koruyabilmemiz için imzanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Okan hocamız 3. 17 Mayıs'ı yaşamak için burada, 17 Mayıs 1992'de ilk kez formayı girdi, 17 Mayıs 2000'de gözyaşları içinde o kupayı kaldırdı.

('Transfer uçakları ne zaman inecek?' sorusuna yanıt) Geçmişten gelen tecrübelerimiz var, Galatasaray'ın yaşadıkları var. Bir amacımız var, hem sportif başarıyı hem de mali yapıyı sürdürülebilir hale getirmek. Eğer sürdürülebilir mali yapıya sahip değilseniz, geçmişte bunlar yaşandı, ısrarla üzerinde duruyoruz. Mali bağımsızlık lazım. Sürdürülebilir mali yapı lazım. Sürdürülebilir başarıyı buna bağlı yakalamak istiyoruz. Önümüzdeki sezon çok önemli. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurmasının 100. yılı. Bu sezondaki başarılar, diğer sezonlardan bana göre daha kıymetli. Onun için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Galatasaray'ın önümüzdeki 25-30 yılını planlamamız lazım. Taraftarlarımız endişe etmesin. Büyük bir gayretle çalışıyoruz. Kombineler büyük bir hızla bitmek üzere. Onlara da teşekkür gönderiyorum. 

OKAN BURUK'TAN ŞAMPİYONLUK VE TRANSFER SÖZLERİ

Okan Buruk'un açıklamaları:

Benim için çok değerli bir görev. Galatasaray için çok değerli bir yönetim, değerli başkanımız göreve geldi, hayırlı olsun diyorum. Galatasaray taraftarının büyük bir heyecanı oldu. Kombinelere de yansıdı, daha da yansıyacak. Bizim hedeflerimiz, Galatasaray olarak hiçbir zaman değişmez, bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız. Geçen sezonun taraftar üzerindeki mutsuzluğu en kısa zamanda ortadan kaldırmaya çalışacağız. İlk hedef işimizi doğru yapmak, taraftarı heyecanlandırmak. Ben de hoca olarak transfere yoğunlaştım. Yönetimimiz de bizim iyi kadro oluşturmamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de en iyisini yapacağız. Bu sene şampiyonluk, bundan sonraki sene için Avrupa hedefi olan bir Galatasaray. 24 Haziran oğlumun da doğum günü. Baba olma duygusunu yaşadığım bir gün. O yüzden özellikle buradan oğlumun doğum gününü kutluyorum, onun için güzel bir gelecek diliyorum. Futbolcu olarak çok güzel günler yaşadım, bu sene de şampiyonluk yaşadığımız hatıralar inşallah bizleri bekliyor. 

SORU CEVAP

(Şampiyonluk yaşayan hocalar Galatasaray forması giymişti) Kriter olarak uyuyor. Fatih hoca, Hamza hoca, şampiyonluk yaşamış hocalar. Psikolojik olarak iyi başlıyoruz, yüksek bir inancımız var. 

"FATİH TERİM BENİ ARADI, YANIMIZDA OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

(Fatih Terim'le görüşme oldu mu?) Fatih hoca benim için çok değerli. Uzun yıllar beraber çalıştık, çok önemli bir isim Galatasaray için. Dün kendisi beni aradı, hayırlı olsun dedi. Elimizden gelenin en fazlasını yapacağımızı söyledim. Hoca yanımızda olduğunu gösterdi. 

(Kadro planlaması) Uzun yıllardır çalıştığım kendi ekibimle geliyorum. Üzerine eklemeler de olacak. Bunu ilerleyen günlerde açıklayacağız. Kendi ekibim zaten beni bekliyordu. Pazartesi takımın başında olacağız. 

Galatasaray'da potansiyelli oyuncular var, bunları da pazartesi günü antrenmanlar başlıyor, bütün oyuncuları görmek istiyorum, tanıdıktan sonra en iyisini nasıl yapabiliriz. Bazıları bizimle olacak, belki bazılarını kiraya vereceğiz. Yunus'ta yaşadı, şimdi güçlü bir şekilde geliyor. 

Elimizdeki oyuncuların büyük bir kısmı milli, genç oyuncular ama genel olarak takım performansı ortaya çıkmadı. Bu durumlarda bireysel performanslar da düşük olabiliyor. Psikoloji çok önemli. Bunu zaman zaman yaşayamayabiliyorlar. Geçen sene oyuncuların tam olarak performanslarını sergileme anlamında iyi geçmedi diyebiliriz ama bu sene böyle olacağı anlamına gelmiyor. Ana hatlarıyla, bizim de takip ettiğimiz bu takımın ana ihtiyaçları var, burada biz de orta sahadaki, görünen eksiklerin üzerinde çalışacağız. 

Bizim antrenman programımız 4 Temmuz olarak bildirilmişti. Biz 27 Haziran'a çektik bunu. Hedeflerimizi belirteceğiz, iyi çalışacağımızı belirteceğiz. 

Galatasaraylılığımı her zaman korudum. Sonuçta bir insanım, hatalarım, yanlışlarım olabilir. Gerektiğinde özür diledim. Galatasaray'da yaşadığım büyük başarılar, olumsuz etkenlerin çok üstündedir. 2006'da tekrar Galatasaray'a geldim, 2008'de şampiyonlukla ayrıldım.

 

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray NEF stadyumu Okan Buruk Dursun Özbek