Karar verildi: TFF, Süper Kupa'nın yeri ve tarihini açıkladı

SERCAN HAMZAOĞLU
Fenerbahçe Galatasaray
Karar verildi: TFF, Süper Kupa'nın yeri ve tarihini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali kararını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali için kararını verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, "2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. kulüpleri arasında, daha önce 21 Şubat 2024 tarihinde duyurulduğu gibi, 7 Nisan 2024 Pazar günü, saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacaktır" denildi. 

KARAR SÜRECİNİN DETAYLARI

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu'nun edindiği bilgiye göre, 7 Nisan iki kulübün onayıyla tespit edilmiş bir tarihti ancak buna rağmen Fenerbahçe’nin başvurusu üzerine TFF Yönetim Kurulu yeniden değerlendirme yaptı. Yoğun takvim içinde Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları da göz önünde bulundurularak alternatif bir tarih bulunamadı.

Bu arada usul gereği kupanın diğer talibi Galatasaray'ın da görüşü alındı. Galatasaray net olarak 7 Nisan tarihi dışında bir tarihi tercih etmediğini yazılı olarak bildirdi. Doğal olarak taraflardan birinin tarih değişikliği istemiyor olması da belirleyici oldu. Ancak kararda asıl etken çok yoğun programda alternatif tarih olmaması oldu.