Gustavo Assunçao çılgına döndü, sahayı terk etmek istedi!

futbol
Gustavo Assunçao çılgına döndü, sahayı terk etmek istedi!

Sezon başında geldiği Galatasaray'dan devre arasında ayrılan Brezilyalı orta saha oyuncusu Gustavo Assunçao, kulübü Famalicao'nun Tondela ile oynadığı maçta rakip takım oyuncusunun ırkçı söylemi sonrasında çılgına döndü ve ağlayarak sahadan ayrılmak istedi.

Sezon başında büyük ümitlerle kiralık olarak Galatasaray'a transfer edilen, ancak beklentilerin bir hayli uzağında kalmasıyla devre arasında sözleşmesi feshedilerek Famalicao'ya dönen Gustavo Assunçao, Famalicao'nun Tondela ile oynadığı maçta hiç ummadığı bir şok yaşadı.

Brezilyalı orta saha oyuncusu, Tondela karşılaşmasının 90+12. dakikasında rakip takım oyuncusu Rafael Barbosa ile girdiği diyalog sonrasında çılgına döndü.

İlk etapta durumu hakeme anlatmak isteyen Assunçao, hakemden beklediği geri dönüşü alamayınca saha kenarına gelerek oyundan çıkmak istedi. Bu esnada kulüp personeli genç futbolcuya sarılarak sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre kulüp personelinin omzunda gözyaşı döken Assunçao, sonrasında ikna olarak yeniden sahaya döndü. Famalicao mücadeleyi 2-1 galip tamamladı.

Karşılaşmanın ardından Famalicao teknik direktörü Rui Pedro Silva, "Maçın sonunda olanlardan memnun değilim. Ne olduğunu bilmiyorum ama oyuncuma güveniyor, sözlerine inanıyorum. Irkçı söyleme maruz kaldığını söylüyorsa bu araştırılmalı ve ortadan kaldırılmalı. Irkçılık futbolun bir parçası olamaz!" açıklamasında bulundu.

Portekiz Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili soruşturma açması bekleniyor.

Gustavo Assunçao, Galatasaray'da geçirdiği yarım sezonda yalnızca 2 maçta forma şansı bulmuş ve 134 dakika sahada kalmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Gustavo Assunçao Galatasaray Famalicao Portekiz ırkçılık futbolda ırkçılık