Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan seçim tarihi açıklaması

Spor haberleri Burak Elmas Galatasaray
Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan seçim tarihi açıklaması

Galatasaray'da sıcak dakikalar yaşanıyor. İstinaf'ın seçimi durdurma kararının ardından Başkan Burak Elmas basın toplantısında açıklama yaptı. Elmas, "Seçimle ilgili tarihi, önümüzdeki hafta tekrar konuşacağız" dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, İstinaf Mahkemesi'nin Galatasaray'ın yarın yapılacak olan seçiminin tedbiren durdurulmasına karar vermesinin ardından basın toplantısı düzenledi. 

Elmas'ın açıklamaları:

Yönetim Kurulumuz idari olarak ibra edilmedi. Bu gelişmeler ışığında bütçe oylamasından önce, ibrasızlık kararından sonra Galatasaray'ın üyelerinin karşısına çıkarak, 87/22 maddesinde "aklanmama durumunda en geç 30 gün içinde seçimli genel kurulunu toplantıya çağırmak" gereğini yapacağımız paylaştık. 

Galatasaray'ın önünü açmak üzere 30 Nisan'a seçim kararı aldık, bu karar profesyonel arkadaşlarımız tarafından önüme getirildiğinde kararda ben Genel Kurul tutanağı elimize ulaşmadığı için, bunun gereği, 87/22'den karar almamızın mümkün olmadığını, fakat acil de karar almamız gerektiğini söyleyerek, olağanüstü genel kurul çağrısı ile karar aldım. Bu bile speküle edildi. Sonrasında enteresan süreçler gelişti. Önce STK ile ilişkilerden bir denetleme geldi. Arkadaşlarımıza sorduk, bunun normal olduğunu düşündüklerini söylediler fakat mahkeme başvurusu bunun ciddi bir araştırma olduğunu, kararlar sonucunda genel kuruldaki bazı hukuki olmayan maddelerle ilgili Valiliğin tedbir talebi başvurusu olduğunu öğrendik. Divan Başkanımız, iki adayımızı toplantıya çağırarak, bunun Galatasaray kararı olduğunu, bu kararları beraber almamız gerektiğini söyledi. Onlar da Galatasaray'ın hukuk direktörüne güvendiklerini, bu sürece müdahil olacaklarını belirttiler. Bir komisyon kuruldu, o andan itibaren alınan bütün kararlar, seçimle ilgili kararlar komisyonla paylaşıldı.

Mahkemelere sunuldu, birinci tedbir kararı reddedildi. Daha sonra bir İstinaf başvurusu yaptı Valilik. 2-3 dava daha açıldı. Bir üyemiz tarafından açılan davayla ilgili tedbir kararı verildi. Çarşamba günü acil olarak yine ortak yürüttüğümüz bir komisyonun kararıyla duruşma istendi, itirazlar yapıldı. Tedbir kararı alan mahkeme, cuma günü duruşmayı verdi, bu tedbir kararı kaldırıldı. Fakat, kaldırılırken bizim açımızdan enteresan gelişme oldu. Kararın sonunda bizim talebimiz olmamasına rağmen, seçilme hakkımız konusunda da bir karar verildi. Bizim de istersek seçime girebileceğimiz konusunda karar verilmiş. Böyle bir talebimiz yoktu. Adaylarla tekrar görüşme yaptık. Adaylarımıza ben bu sürecin kendilerini ilgilendirdiğini, kararı birlikte vermemiz gerektiğini bildirdim. Oradaki herkes yeni bir seçimi etkileyecek kararın çok düşük olduğunu söylediler. Mevcut seçim sürecinin devamı kararı aldılar, biz de uyduk.

"KİM SERVİS ETTİYSE KARARI BİLİYORLARDI"

Üyemiz İstinaf başvurusu yaptı. Bize bunların hepsini avukatımız verdiler. Ne enteresandır ki başvurunun olduğu gün bir anda 4 civarı mahkemenin almış olduğu iddia edilen karar ortada dolaşmaya başladı. Ben hukukçularımızı arayarak sordum, kendileri UYAP'ta böyle bir karar olmadığını söylediler. Kim servis ettiyse kararı biliyorlardı. Bu iş giderek büyüdü, alınan tedbir kararının benim tarafımdan aldırıldığına yönelik kampanya yürütülmeye başlandı. Bütün bunlar olurken kulübümüze ulaşmış karar olmadı, ta ki bu sabaha kadar. Adaylarımızla toplandık, konuştuk. Davalı olarak bu durumu çok garipsediğimizi dile getirdik. 

"BAŞVURUMUZ REDDEDİLDİ"

Tedbirin kaldırılması için başvurduk, reddedildi. Adaylarımız haklılar, onlar acil seçim ilan edilmesi istiyor. Galatasaray ciddi anlamda kaosun içine giriyor. Bu kaosu yaratanlarla, devamını sağlamak isteyenlerle bütün camiamız mücadele etmeli. Bizi ibra etmemek için ciddi olarak çalışan kişiler seçimde ne aday oldular, ne de kimsenin listesinde yer aldılar. Şu anda hepsi bayram tatilindeler. Biz Galatasaray için uğraşıyoruz. Biz bu seçimin yapılması için elimizden gelen her şeyi yaptık. 

Seçim hakkında Galatasaray'ı engellemeyecek bir tarih açıklayacağız. Seçimle ilgili tarihi, önümüzdeki hafta tekrar konuşacağız.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray burak elmas