Formula 1 pilotu Kimi Raikkonen koronavirüse yakalandı

koronavirüs
Formula 1 pilotu Kimi Raikkonen koronavirüse yakalandı

Bugün piste çıkmaya hazırlanan, Formula 1 takımlarından Alfa Romeo'nun Fin pilotu Kimi Raikkonen'in koronavirüs testi pozitif çıktı

Cuma günü gerçekleştirilen antrenman turlarında yer alan Fin pilot Kimi Raikkonen, bugün de piste çıkmaya hazırlanıyordu ancak koronavirüs testinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Sabah saatlerinde FIA tarafından yapılan açıklamada, Zandvoort'taki son antrenman seansından önce Alfa Romeo sürücüsü Raikkonen'in koronavirüs testinin pozitif çıktığı, hafta sonu gerçekleştirilecek yarışların kalan kısmında yarışamayacağı duyuruldu.

Açıklamada, "FIA, Formula 1 ve Alfa Romeo Racing ORLEN, 2021 FIA Formula 1 Hollanda Grand Prix'si öncesinde Kimi Räikkönen'in COVID-19 için yaptığı PCR testinin pozitif çıktığını doğruluyor. COVID-19 protokolleri uyarınca bu hafta sonunun kalan kısmında yer almayacak." denildi. 

Alfa Romeo ise Raikkonen'in "semptom göstermediğini ve moralinin yerinde olduğunu" açıklayarak, "Kendisini hemen otelinde izole etti. Takım herhangi bir yakın temas için soruşturma başlattı ve bu hafta sonunun kalan kısmında takım üzerinde başka bir etkiye sahip olması beklenmiyor." açıklamasını yaptı.

Takım bu açıklamadan kısa bir süre sonra, Fin pilotun yerini takımın yedek pilotu Robert Kubica'nın alacağını açıkladı.

Kubica, üçüncü antrenman seansıyla beraber direksiyona geçecek ve 2019 Abu Dhabi'den sonra ilk yarışına çıkacak.

EMEKLİ OLACAĞI DUYURULDU

Formula 1 takımlarından Alfa Romeo'nun Fin pilotu Kimi Raikkonen sezon sonunda kariyerini noktalayacak. Formula 1'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 41 yaşındaki deneyimli pilotun sezon sonunda emekli olacağı duyuruldu.

344 kezle Formula 1 tarihinin en çok yarış gören sporcusu olan Raikkonen, 2007 yılında Ferrari ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Kariyerinde 18 kez pole pozisyonu kazanan Fin pilot, 21'i birincilik olmak üzere 103 kez podyuma çıktı.

Kaynak: Haber Global TV

Formula 1 Alfa Romeo koronavirüs