EURO 2020'de Türkiye'nin rakipleri belli oldu

EURO 2020'de Türkiye'nin rakipleri belli oldu

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kura heyecanında Türkiye'nin EURO 2020'deki rakipleri belli oldu. Türkiye A grubunda İtalya, Galler ve İsviçre ile eşleşti.

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde H Grubu'nda yer alan Türkiye, performansla grup birinciliği son anda kaçırmış ve grubunu ikinci sırada tamamladı. A Milli Takım kuralarda 3. torbada yer alıyor. Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak olan EURO 2020 grup kura çekiminde, Türkiye'nin rakipleri belli oldu.

A GRUBU

1-Türkiye

2-İtalya

3-Galler 

4-İsviçre

Türkiye, İtalya ile 12 Haziran'da Roma'da EURO 2020 açılış maçını oynayacak. A Milli Takım 17 Haziran'da Bakü'de Galler ile mücadele edecek. Milliler 21 Haziran'da ise İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

B GRUBU

1-Danimarka

2-Finlandiya

3- Belçika

4-Rusya

C GRUBU

1-Hollanda

2-Ukrayna

3-Avusturya

4-Play Off D grubu galibi

D GRUBU

1-İngiltere

2-Hırvatistan

3-Play Off C grubu galibi

4- Çek Cumhuriyeti

EURO 2020'de Türkiye'nin rakipleri belli oldu - Resim : 1

E GRUBU

1-İspanya

2-İsveç

3-Polonya

4-Play Off B grubu galibi

F GRUBU

1-Play Off A grubu galibi

2-Portekiz

3-Fransa

4-Almanya


EURO 2020'de Türkiye'nin rakipleri belli oldu - Resim : 2

BAKAN KASAPOĞLU'DAN EURO 2020 KURA DEĞERLENDİRMESİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Romanya'nın başkenti Bükreş'te çekilen Avrupa Futbol Şampiyonası grup kuraları sonucunda A Milli Futbol Takımımızın yer aldığı A grubunu değerlendirdi.

A Milli Futbol Takımı'nın, Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki rakipleri belli oldu. Romanya'nın başkenti Bükreş'te çekilen Avrupa Futbol Şampiyonası grup kuraları sonucunda Ay Yıldızlı Ekip, A Grubunda İtalya, İsviçre ve Galler ile eşleşti.

Bakan Kasapoğlu, Twitter'dan A Milli Futbol Takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası grup kuraları sonunda eşleşmeyi değerlendirdi.

Bakan Kasapoğlu, “2020 Avrupa Şampiyonası’nın açılışını Roma’da biz yapıyoruz. Finalini de Wembley’de bizim yapmamamız için hiçbir neden yok. Milli Takımımıza inanıyoruz, yürüyelim arkadaşlar..." ifadesini kullandı.


EURO 2020