Erden Timur'dan transfer açıklaması! 'Evander' sorusuna yanıt

Galatasaray Galatasaray transfer
Erden Timur'dan transfer açıklaması! 'Evander' sorusuna yanıt

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Galatasaray'ın transfer gündemindeki oyuncularla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, Evander transferine de değindi.

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, transfer sürecine dair gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Timur'un açıklamaları şöyle:

Hazır ve garanti oyuncu alacağız. Tarifi de, Avrupa'da önemli teklifler alan, geldiğinde hemen hazır oyuncu. Şu anki transferlerin hepsi hemen ilk 11'lere yerleştiler. Hocamız da memnun.

Son noktaya kadar oyuncuları taşıyoruz. Hep yapılmak istenen alternatifler içinde en iyileri. Burada sabırsızlığı anlayabiliyorum. Ben de aynı noktadan geldim. Bu taraftan da bakınca, yanlış bir transfer yapmanın maliyeti çok büyük. Önümüzde şöyle bir alternatif de vardı. İsmi iyi bilinen, herkesin de çok büyük alkışlayacağı oyuncular tüm samimiyetimle söylüyorum, bu garanti oyuncu kriterinde olmayan oyuncuların zaten son şeyi Türkiye oluyor. Kendiniz için bunu yapsanız müthiş bir transfer dönemi geçirmiş olursunuz.

Bir noktadan sonra baskılar kendin için doğruyu seçmeye yönlendirebiliyor o yüzden bir noktadan sonra hiçbir şeyi takip etmemeye başlıyorsun. Baştaki kriterlerden taviz vermememiz lazım.

EVANDER AÇIKLAMASI

Evander için de geçerli, diğerleri için de geçerli, amacımız son noktaya taşımak. Hocamız da çok büyük bir titizlikte. Hocamız, ekibi gece gündüz çalışıp son noktaya kadar getirilen oyuncuların en doğrusunu seçmek istiyorlar. Bunların yapılmamasının sebebi, baştaki ilkelerimizden taviz verilmemesi. Biz, bağımsız data analiz şirketleri ile çalışıyoruz. Yaklaşık 20'den fazla kriterle değerlendiriliyor. Karakter analizi yapıyoruz. Bunların hepsine uyması lazım. Son 15 yılın transfer analizini yaptık. Neler doğru, neler yanlış yapılmış diye.

18 Haziran'da ben kabul ettim görevi. 25 Haziran'da hocamız geldi. İlk kısmı listenin tamamlanması 6-7 Ağustos. O saatten sonra çalışılıyor. Seçimden önce konuştuğunuz şey hocanın kararı, Türkiye'de Başakşehir'i şampiyon yapmış, Akhisar'a Türkiye Kupası'nı aldırmış birinin tecrübesini de kullanmak istiyorduk. 1 hafta sonra bile gecikildi dendi. Önemli olan transfer sezonunun şampiyonu olmak değil. Nerede hata yapıyoruz, nefis sahibiyiz kendimizi alkışlatmak istediğimizde hata yapıyoruz. Bir yanlış varsa, bendendir desinler. Orta saha oyuncusu 4 milyon euro maaşla, 5 senelik sözleşmeyle, 8 milyon euro bonservisle almışız. Anlaşma yaptığınızda o paraları ödüyorsunuz. Bir forvet söz konusu olduğunda orta sahadan yüzde 35 daha fazla para harcıyorsunuz. Seferovic 2.2 milyon euro alırken, biz 2.3 milyon euro'ya ikna edip getirdik. Dubois'yı 1.6 milyon euro alırken, 1.48'e getirdik.

"DÜN BİR YILDIZLA DAHA GÖRÜŞTÜK..."

Dün önemli bir yıldızla görüştük. 'Neden geçen sezon 13. bitirdiniz' diye sordular. Bunlar sıkıntı oluyor. Alternatif yabancı bir santrfor alma planımız var.

Fredrik Midtsjö, Okan Buruk'un beğendiği bir oyuncu. 20 gün önce istedik, 'Satmıyoruz' dediler ama şimdi son noktaya geldi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur Galatasaray Galatasaray transfer haberleri