Dele Alli, Beşiktaş için İstanbul'a geliyor

Beşiktaş

Beşiktaş'ın İngiltere Premier Lig ekibi Everton'dan kadrosuna katmaya hazırlandığı İngiliz orta saha oyuncusu Dele Alli, bu gece İstanbul'da olacak.

Beşiktaş, İngiliz orta saha oyuncusu Dele Alli'yi satın alma opsiyonuyla birlikte sezon sonuna kadar kiralamak için kulübü Everton ile anlaşmaya vardı.

Siyah-beyazlılar, Dele Alli'nin bonservisini devre arası transfer dönemine kadar 6 milyon Euro karşılığında, sezon sonu içinse 8 milyon Euro ödeyerek alabilecek.

26 yaşındaki orta saha oyuncusu Beşiktaş'a transferini resmileştirmek üzere bu gece İstanbul'a gelecek.

Siyah beyazlı kulübün yeni transferini taşıyan uçak saat 01.30 civarında Atatürk Havalimanı'na inecek.

Dele Alli, Beşiktaş için İstanbul'a geliyor - Resim : 1

DELE ALLI KİMDİR? DELE ALLI'NİN KARİYERİ

11 Nisan 1996'da İngiltere'nin Milton Keynes şehrinde Nijeryalı bir baba ve İngiliz bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Dele Alli, futbola Milton Keynes Dons kulübünün altyapısında başladı.

2013 yazında A takıma yükselen ve çok kısa sürede Premier Lig ekiplerinin dikkatini çeken Alli, 2014/2015 sezonunun devre arasında 6.5 milyon Euro karşılığında Tottenham'a transfer oldu ve sezonu Milton Keynes Dons'ta kiralık olarak geçirdi.

2015/2016 sezonundan itibaren 6,5 yıl Tottenham'da aralıksız forma giyen Alli, 269 maçta 128 gole doğrudan katkı (67 gol - 61 asist) sağladı.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında bedelsiz olarak Everton'a transfer olan Alli, burada beklentilerin uzağında kaldı ve forma giydiği 13 maçta skora katkı sağlayamadı.

Tam adı Bamidele Jermaine Alli olan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu İngiltere Milli Takımı'nın formasını da 37 kez sırtına geçirdi ve 10 gole doğrudan katkı (3 gol - 7 asist) sağladı.

Dele Alli forvet arkasında, merkez orta sahada ve sol kanatta görev yapabiliyor.

İngiliz futbolcunun 2018 yılında piyasa değeri 100 milyon Euro olarak gösteriliyordu.

Dele Alli, Beşiktaş için İstanbul'a geliyor - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Dele Alli Everton İstanbul Beşiktaş transfer haberleri