Son dakika! Beşiktaş'ta Sergen Yalçın istifa etti

Beşiktaş

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, istifasını yönetime sundu. Beşiktaş Kulübü de ayrılığı açıkladı. Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, karar sonrası açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta kötü gidişatın ardından Sergen Yalçın'ın istifa kararı aldığı ileri sürülmüştü. Bu kapsamda bugün Nevzat Demir Tesisleri'nde Başkan Ahmet Nur Çebi ile Sergen Yalçın arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Sergen Yalçın, istifasını yönetime sundu. 

KULÜPTEN AÇIKLAMA

Beşiktaş'tan açıklama:

"29 Ocak 2020 tarihinden bu güne Profesyonel Futbol Takımımızın teknik direktörlüğü görevini yapan, Sayın Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz.

Görev süresince Profesyonel Futbol Takımımızla Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan hocamız Sergen Yalçın‘a çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz"

Beşiktaş'ın saat 12.00'de başlayan antrenmanını, yardımcı antrenör Murat Şahin yönetiyor.

VEDA PAYLAŞIMI

Beşiktaş, Twitter üzerinden Sergen Yalçın'a bir veda paylaşımı yaptı.

"YENİ HOCA" SORUSUNA YANIT

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ'ın açıklamaları:

Hocamızla beraber belki bu takımdan bir şey olmaz dedikleri dönemde, ilk senemizde iki kupa birden alarak büyük başarıya imza attık. Hep beraber bu süreçleri yaşadık, iki kupa ile büyük başarının altına imza attık, hocamız da önderliğini yaptı. Sene başında çok büyük ümitler, beklentiler, iki kupa almış takım olarak, daha büyük beklentilerle başlandı. İyi de kadro kurduğumuzu düşünüyorduk. Büyük isimler kadroya katıldı. Şampiyonlar Ligi ve ligde hedef için yola çıktı. Geldiğimiz noktada ne bizim ne hocamızın ne camiamızın beklentilerini karşılayan bir sonuç olmadı. Bu süreçte ciddi yıpranmalar da beraberinde geldi.

İki hafta önce de görüşme yapmıştık, orada hocamıza güvendiğimizi, devam etmesi gerektiğini belirtmiştik ama bugün itibarıyla hocamız daha fazla, Beşiktaş camiasına zarar vermek istemediğini bizlere belirtti. Biz de bunu uygun gördük. Sergen Yalçın Beşiktaş için çok büyük bir isim. Efsane bir isim. Bugün bu kapıdan çıktı, efsane bir oyuncu olarak geldiği kapıdan efsane bir hoca olarak çıktı. Kazanım olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte, Sergen hocamız için Beşiktaş'ın kapısı asla ayrılık olmamıştır. Bazen bu süreçler yaşanmak durumunda kalınıyor.

Bundan sonrasıyla alakalı değerlendirmelerimizi yapacağız. Gerekli adımları atacağız. Bizim şu anda bir b planımız yoktu. Bugün itibarıyla çalışmalara başladık. İnşallah iyi bir hocayla, kısa süre içinde hocayı takıma katarız.

Maddi konuluk bir durum yok. Tazminat maddesi yoktu, o noktada karşılıklı anlaşarak ayrıldık. 

Kendi profesyonellerimiz var, Önder hoca var, büyük ihtimalle o takımın başında çıkacaktır, bu hafta içinde hoca adayları ile görüşüp kararı veririz. Yerli yabancı noktasında şu an bir şey söylemek istemiyorum. Şu an sezon ortası, kimler müsait, kim cevap verecek bir hoca olacak, onları bu hafta içinde süreç gösterecek.  (Şenol Güneş iddiaları) Şu an isim noktasında konuşmak doğru değil. Fenerbahçe derbisi öncesine yetiştirmeye çalışırız hocayı. 

İDDİALARIN ARDINDAN ŞENOL GÜNEŞ'TEN İLK AÇIKLAMA

Şenol Güneş'ten iddialar sonrasında ilk açıklama geldi. Fanatik'in haberine göre, Güneş, "Başkanla dostluğumuz baki. Ama sezon ortasında Beşiktaş ya da bir başka kulüpte çalışmak istemiyorum. Yeni sezona kadar dinleneceğim. Beşiktaş'a da Sergen'e de hayırlı olsun" dedi.

RIZA ÇALIMBAY'DAN AÇIKLAMA

Adı geçen isimlerden Rıza Çalımbay ise, bir gazetecinin “Beşiktaş’ın teknik direktörlüğü ile ilgili isminiz geçiyor ve basında yer aldı. Neler söylersiniz” şeklindeki sorusuna , “Benim şu an hiçbirinden haberim yok. Gerçekten haberim yok. Ben antrenman yaptım ve antrenman biter bitmez söyleşiye geldim. Bu sorularla burada karşılaştım. Bu konu ile ilgili bir şey söylemek şu anda mümkün değil. Önceliğimiz Galatasaray maçı. Sivas ve camia için çok önemli. Takımımız ve bizler için çok önemli. Tek düşüncemiz maçı iyi şekilde bitirmek” yanıtını verdi.

SERGEN YALÇIN'IN BEŞİKTAŞ PERFORMANSI

Bu sezon Sergen Yalçın yönetiminde Beşiktaş 21 resmi maçta, 6 galibiyet, 3 beraberlik, 12 mağlubiyet aldı.

Sergen Yalçın, Beşiktaş başında toplamda ise 79 maça çıktı, 45 galibiyet, 24 mağlubiyet ve 10 beraberlik elde etti.

Yalçın, Beşiktaş'ta, 1 Süper Lig ve 1 Türkiye Kupası olmak üzere 2 kupa kazandı.

 

Kaynak: Diğer

Sergen Yalçın istifa