Ali Koç, görevi bırakacağını açıkladı

Haberglobal.com.tr
son dakika Fenerbahçe Spor haberleri Ali Koç

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yaptığı açıklamada "Haziran ayında yeni bir başkanımız ve yeni bir yönetimimiz olacak." diyerek görevini bırakacağını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Ali Koç, haziran ayındaki seçimde aday olmayacağını söyleyerek, "İnşallah haziran ayında yeni bir başkanımız ve yöneticimiz olacak." dedi.

Sarı lacivertli kulübün yeni transferi Çağlar Söyüncü'nün transferinde, milli oyuncunun fedakarlığına değinen Ali Koç, gündemdeki konularla ilgili önemli ifadeler kullandı.

Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Çağlar Söyüncü'nün transfer sürecine değinmek istiyorum. Kendisiyle ve kulübüyle görüştüğümüzde aramızda kapatılması imkansız ekonomik fark vardı. Öyle bir noktaya geldi ki, masadan çekildik. Sonrasında futbolda daha evvel rastlamadığımız bir olayla karşılaştık."
"Çağlar, sadece 4 ay Fenerbahçe'de oynayabilmek için, Atletico'dan alacağı olan imza parasının büyük bölümünden fedakarlık etti. Kendisine sormadığım için rakamları telaffuz etmiyorum ama milyon Euro seviyesinde bir bedelden vazgeçti. Ve bu transfer böyle gerçekleşti. Bu ekonomik fedakarlık için kendisine teşekkür etmek istiyorum."

"KURALLAR RENKLERE GÖRE FARKLI MI"

"Saha içinde tartışmalar her hafta devam etmektedir. Standartsız hakem performansları norm haline gelmiştir. Futbolda kurallar renkler üzerinde farklı mı uygulanıyor sorusunu sorma mecburiyetinde kalıyoruz. Her puanın, her golün, her kararın kritik öneme sahip olduğu dönemeçte, sorumlu olanlar bu durumu nasıl düzeltecekler merakla bekliyoruz."

"SİZCE BU TESADÜF MÜ?"

"Bu sezon bir tanesi çıkıp 'Fenerbahçe devletle anlaştı, bu sezon şampiyon olacaklar' dedi. Bu niye sadece Fenerbahçe'ye oluyor? Türk spor tarihinde, sportif ve ekonomik anlamda, rakiplerimizden fersah fersah önde olduğumuz dönemde, her alanda şampiyon olduğumuz, kulübümüz FETÖ kumpasına maruz bırakılarak maddi, manevi zarar gördü. Bu kumpas Fenerbahçe'ye öyle zarar verdi ki, aslında biz son 10 senede değil, son 13 senede 1 kere şampiyon olduk. Sizce bu tesadüf mü? Sportif rekabetle açıklanabilecek bir tablo mu?"

"CANIMIZA KAST EDİLDİ"

"Fenerbahçe'nin maddi manevi hasar yediği ortamda kim bize yardım eli uzattı? Kim bunun hesabının sorulması için vesile oldu? Kim olabilir? Olursa, devlet olur. Yeri geldiği zaman Fenerbahçe'nin mücadelesini takdire şayan sözlerle ifade etmek iyi güzel de, bu camianın uğradığı maddi, manevi zararlar ne olacak? Fenerbahçe şampiyonluğa giderken, yine İsmail hoca döneminde takım otobüsümüz kurşunlandı. Canımıza kast edildi."

SADETTİN SARAN AÇIKLAMASI

Sadettin Saran, benim bir dönem daha devam etmem gerektiğini ve kendisinin aday olmak istemediğini söyledi. Ben de devam etmeyi düşünmediğimi ve aday olmasının iyi olacağını söyledim. İmzayı toplamasının gerekli olduğunu biz söyledik.