Bir çağın sonu geldi! Efsane isim hayatını kaybetti

Spor haberleri 2022'de hayatını kaybeden ünlüler son dakika Gündem haberleri
Bir çağın sonu geldi! Efsane isim hayatını kaybetti

1950'li yılların efsanesi olarak bilinen art arda yarışlar kazanarak zihinlerde kalan Formula 1 pilotu Tony Brooks hayatını kaybetti. Ölüm haberi camiayı yasa boğdu

1950'lili dönemin en iyi sürücülerinden biri olarak gösterilen ve şampiyon olamamış en iyi sürücülerden biri olarak kabul edilen Tony Brooks, salı günü 90 yaşında hayatını kaybetti.

TONY BROOKS KİMDİR?

25 Şubat 1932'de Dukinfield'da dünyaya gelen Brooks'un babası diş hekimiydi. Ünlü olimpiyat yüzücüsü Norman Standish Brooks'un da kuzeni olan Tony, babası gibi diş hekimliği okudu.

Yarış hayatına 1952 yılında atıldı. Başlangıçta Austin-Healey ile sürüş yaparken, aynı zamanda Frazer Nash'le de mücadele etti. 1955 yılına kadar daha küçük çaplı yarışlara katıldı ve 1955 yılında gerçek anlamda yarış dünyasına adım attı.

Formula 2'nin Crystal Palace mücadelesine katıldı ve güçlü bir dördüncülük aldı. Aynı yıl Connaught ile 70 turluk Syracuse yarışında zafere ulaşmayı başardı ve büyük ilgi topladı.

1956 yılına gelindiğinde kendisine ilk F1 fırsatı geldi ve ilk yarışına Silverstone'da çıktı. BRM ile yarışa katılan Brooks adeta ölümün kıyısından döndü. Gaz pedalındaki sorun yüzünden büyük bir kaza geçiren Britanyalı sürücünün çenesi ve bacağı kırıldı. Durum böyle olunca yarışlara kısa bir ara verdi.

Sezon sonunda FW RSCC yarışını kazanırken, ertesi yıl Formula 1'de yarışmak için Vanwall F1 takımına katıldı. Brooks, Vanwall ile toplamda beş yarışa çıkarken, ilk yarışına dördüncü başladı ve ikinci sırada finiş görerek ilk podyumunu yakaladı. Bir sonraki yarış Britanya'daydı ve yarışa üçüncü başlayan Brooks, aracını Stirling Moss ile paylaşarak kariyerinin ilk zaferini elde etti. Almanya, Pescara ve İtalya o yıl katıldığı diğer üç yarış olurken, bu yarışlardan puan almayı başaramadı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Formula 1