Fenerbahçe Mevlüt Erdinç ile anlaşmaya vardı

Fenerbahçe Mevlüt Erdinç ile anlaşmaya vardı

Fenerbahçe, Başakşehir'den ayrılan forvet oyuncusu Mevlüt Erdinç ile anlaşmaya vardı.

Haber Global muhabiri Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Fenerbahçe, Mevlüt Erdinç ile anlaşmaya vardı. Menajer Pierre Frelot transferi sonuçlandırmak için İstanbul'a geliyor. 

Yıldız futbolcunun Fenerbahçe Kulübü'nden yıllık alacağı ücretin ise 1.250.000 Euro olduğu öğrenildi.


MEVLÜT ERDİNÇ KİMDİR?

Forvet mevkiinde oynayan Türk futbolcu Mevlüt Erdinç, 25 Şubat 1987'de Fransa'nın Saint-Claude şehrinde doğdu.

Sochaux'da 2007 ile 2009 yılları arası, iki sezon üst üste en çok gol atan futbolcu olmuştur. Ardından 2009 yılında Paris Saint Germain'e transfer olmuştur. Burada geçirdiği ilk sezonun sonunda 15 gol ile takımının en skorer ve Ligue 1'in en çok gol atan üçüncü futbolcusu olmuştur.

1973 yılında, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Erbek köyünden Fransa'ya göç etmiş sekiz çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Mevlüt, Saint-Claude şehrinde dünyaya gelmiştir. Zamanında nüfus kâğıdını yazarken, Fransız yetkililer yanlış harfi basarak ismi Mevlut Erding olarak yazılmıştır.

Futbola yedi yaşında iken, 1994 yılında Fransa'nın Saint-Claude yakınlarında FC Serglod adlı bir köy takımında başladı. 2000 yılında Fransa'nın Orange Ligue 1 ekibi FC Sochaux-Montbeliard tarafından keşfedildi ve burada profesyonel futbol hayatına başladı. Ardından 2005 yılında bu kulübün profesyonel takımına çağrıldı ve kısa süreli bazı karşılaşmalarda yer aldı. Ertesi sene ise sadece dört karşılaşmada kısa süreli yer aldı.

2007-08 sezonunun başında, Sochaux'da iki sezon oynadıktan sonra Clermont Foot Auvergne takımına kiralandı. Bir ay sonra Sochaux takımına geri döndü. Dönüşünün ardından Sochaux'un o zamanki teknik direktörü Frederic Hantz, Mevlüt'ü A takıma aldı ve Mevlüt çok iyi bir performans sergileyerek (29 maçta 11 gol ve 4 asist), Karim Benzema, Hatem Ben Arfa, Samir Nasri gibi oyunculara rağmen Fransa Ligi'nin gözdesi olmayı başarmıştır. Fatih Terim'de bu başarıyı göz önüne alarak onu Türkiye Milli Futbol Takımı'na çağırdı.

2008-09 sezonuna süper bir başlangıç yapabilen Mevlüt, sezon öncesi hazırlık karşılaşmalarında oynadığı dört maçta toplam dört gol atma becerisini gösterip, lige hazır olduğunun sinyallerini vermiştir. Sezon boyunca oynadığı 36 maçta 11 gol atarak takımının en golcü futbolcusu olmuştur. 29 Ekim 2007 tarihinde kontratını 2012 yılına kadar uzatan Mevlüt, 12 Aralık 2008'de kontratını bir yıl daha uzattı. Ancak 29 Haziran 2009 tarihinde Paris Saint Germain'e 8 milyon 300 bin euro gibi yüksek bir bonservis bedeline karşın transfer olmuştur.

Böylece Sochaux'daki futbol hayatını toplam 84 maçta, 25 gol ve 11 asist ile noktalamıştır.

Mevlüt'ün yıllığı 1 milyon 700 bin eurodan 1 yılı opisyonlu 4 yıllık anlaşma sağladığı Paris Saint-Germain takımıyla 29 Temmuz 2009 tarihinde oynadığı ilk özel maçında, Fiorentina'ya ilk golünü atmıştır.

16 Ağustos 2009 tarihinde ise, Paris Saint-Germain takımıyla oynadığı ikinci resmi maçında, Le Mans'a karşı ilk resmi golünü atmıştır. Ligin 4. maçında Lille takımına karşı oynanan maçta omzundan sakatlanan Mevlüt, sahalardan iki ay uzak kaldı. Ligin ilk dört maçında on puan toplayan PSG, Mevlüt'süz oynadığı beş maçta ancak üç puan toplaya bildi. Sahalara eski kulübüne karşı oynan maçta geri dönen Mevlüt, bir gol atıp takımını beş maç sonra galibiyete taşıdı. Mart 2010 tarihinde, yine Sochaux takımına karşı üç gol atarak kariyerindeki ilk hat-trick'ini yaptı.

Mevlüt, Fransa Kupası finalinde Monaco karşısında PSG'nin 1-0 galibiyet ile sonuçlanan maçta 104 dakika oyunda kaldı.

Birkaç sezondur bileğinde ağrı hisseden Mevlüt, mayıs ayında ameliyat olarak, takımının New York turnesine katılmamıştır.

Mevlüt, 2010-11 sezonunda da iyi bir performans sergilese de 2011-12 sezonunda Katar şirketi, PSG'yi satın alınca takımın gözünden düştü.

Ara transfer döneminde Fenerbahçe, Galatasaray, Newcastle, Fulham, Sunderland, Lille takımlarıyla anılan Mevlüt, 24 Ocak 2012 tarihinde Rennes ile anlaştı ve yeni takımıyla 3,5 yıllık sözleşme imzaladı. Mevlüt, Rennes forması altındaki ilk maçına 29 Ocak 2012 tarihinde 2-1 kaybettikleri maçta Marsilya karşısında çıkarken; ilk golünü ise 11 Şubat 2012 tarihinde eski takımı Sochaux karşısında attı. Mevlüt, 26 Şubat 2012 tarihinde oynanan Lille maçının 90. dakikasında gol attı ve skoru 1-1 yaparak 37. dakikadan itibaren 10 kişi oynayan takımının bir puan kazanmasını sağladı.

İlk başta Fransa 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımında oynayan Mevlüt, Ümit Davala'nın iknası sonucu Türkiye U-19 ve Türkiye Ümit Milli Takımı'nda oynamıştı.

Çifte vatandaşlığı bulunduğu için, Fransa Milli Takımı'nda da oynama hakkı bulunmaktaydı, ancak kendi sözü "Düşünecek bir şey yoktu. Kalbimi dinledim!" ile Türkiye Milli Takımı'nı seçmiştir ve 26 Mart 2008 tarihinde, Beyaz Rusya ile oynanan özel karşılaşmada ilk kez A Milli Takımı'nın formasını giydi. Minsk Dinamo Stadı'nda oynanan maçta 30 numaralı forması ile 48 dakika oynama şansı bulabildi.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Türkiye Milli Futbol Takımı ile katıldı. Turnuvanın ilk maçında Portekiz Futbol Takımı'na karşı ilk onbirde yerine bulan Mevlüt, maçta 45 dakika forma şansı bulabildi. Daha sonra Almanya Futbol Takımı ile oynan yarı final maçında 81. dakikasında oyuna dahil oldu.

11 Ekim 2008 tarihinde, 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Türkiye Milli Futbol Takımı'nın Bosna-Hersek Futbol Takımı ile oynadığı maçta ilk golünü atıp, milli takıma galibiyeti getirmiştir.

son dakika son dakika haber fenerbahçe Mevlüt Erdinç