Siyasetçilerden Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylara sert tepki

Bursaspor Amedspor
Siyasetçilerden Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylara sert tepki

Bursaspor-Amedspor maçındaki gerginliğe siyasetçilerden de tepki geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tribünde açılan bazı pankartlara  stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlilerinin açığa alındığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2'nci Lig Beyaz Grup 23'üncü hafta karşılaşmasında, Bursaspor sahasında Amedspor'u konuk etti. Saha dışında ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Zaman zaman tansiyon yükseldi.

Isınma için sahaya çıkan 2 takımın futbolcuları arasında arbede yaşandı. Gerilim polisin müdahalesiyle son buldu. Bursaspor-Amedspor maçı öncesi futbolcular arasında arbede çıktı

SOYLU: İLGİLİ KAMU GÖREVLİLERİ AÇIĞA ALINMIŞTIR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tribünde açılan pankartlara tepki gösterdi.

Soylu paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır." 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bursaspor-Amedspor maçında görmek istemediğimiz görüntüler ve olaylar, geçtiğimiz hafta yeşil sahalarda gördüğümüz birlik ve beraberlik ruhundan sonra bizleri derinden üzmüştür. Şiddet ve şiddeti öven mesajlar, şu anda ülkemizin ihtiyaç duyduğu dayanışma ruhuna zarar vermektedir. Yaşananların tekrar etmemesi için herkesi sağduyuya, yetkilileri ise göreve davet ediyoruz" diyerek maçta yaşananlara ilişkin mesaj paylaştı.

ÖMER ÇELİK: SPORUN RUHUNA AYKIRI GÖRSELLER KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise paylaşımında, "Sporda ve her alanda şiddet ve nefret en güçlü şekilde dışlanmalıdır. Bursa’da oynanan futbol maçında tribünlerde açılan sporun ruhuna aykırı görseller kabul edilemez. Bu görseller hiçbir futbol klübümüze ve hiçbir takımımızın taraftarlarına mal edilemez" ifadelerini kullandı. 

SEZGİN TANRIKULU:  FUTBOL KÜLTÜRÜNÜN DIŞINDAN ODAKLARIN PROVOKASYONLARIDIR

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, maç öncesi yaşananlarla ilgili, "Dün konakladıkları otelde bugün müsabaka için çıktıkları futbol sahasında ırkçı saldırıların ve fiziksel şiddetin hedefi olan #Amedspor Bursa'ya futbol oynamaya gelmiştir. Yaşananlar spor ahlakının ve futbol kültürünün dışından odakların provokasyonlarıdır. #Amedsporyalnızdeğildir" paylaşımı yaptı.

Kaynak: Ajanslar

Bursaspor Amedspor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu