Rıza Çalımbay acı haberi duyurdu

Sivasspor
Rıza Çalımbay acı haberi duyurdu

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, yardımcı antrenörleri Ayhan Tenbeloğlu'nun depremde ailesinden 15 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yayıncı kuruluş beIN Sports'a bağlanarak depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Yardımcısı hakkında acı bir haber verdi.

Rıza Çalımbay, Sivasspor yardımcı antrenörlerinden Ayhan Tenbeloğlu'nun Hatay'da bulunan ailesinden 15 kişinin depremde hayatını kaybettiğini açıkladı.

"AİLESİNDEN 15 KİŞİYİ KAYBETTİ"

Yardımcısı Ayhan Tenbeloğlu'nun ailesinden 15 kişiyi kaybettiğini açıklayan Çalımbay, "Her şeyden önce çok üzgünüz. Bundan önceki o büyük depremde de bizde Milli Takım'da kamptaydık. Tekrar öyle bir acı yaşadık. Gerçekten çok üzücü bir şey. Biz şimdi Sivas'tayız ama bundan 3-4 saat önce biz de bayağı bir sarsıldık. Öğlen olan depremde tesisteydik. Her şeyden önce kaybettiklerimiz için üzgünüz. Sabah ilk olarak dana önce benimle çalışan şu anda Hatayspor'un kaleci antrenörü Cengiz Hoca'yı (Cengiz Birgen) aradık. Oradaki durumlarını öğrendik. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama yapacak bir şey de yok. Keşke bir şey yapabilsek. Benim yardımcım Ayhan Hoca'nın ailesinden 15 kişi vefat etti. Yardımcımızı Hatay'a gönderemedik. Sivas'ta çok fazla kar var. İnanılmaz şekilde kar yağıyor. Ayhan Hoca'nın ailesinden 15 kişiyi kaybetmesine de çok üzüldük." ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÜZÜCÜ VE SIKINTILI BIR GÜN YAŞIYORUZ"

Rıza Çalımbay sözlerine şu şekilde devam etti: "Depremden sonra ilk olarak Cengiz Hoca'yı aradık. Onunla konuştuk ve ilgili bilgileri aldık. Volkan Hoca seslenişiyle orada çok şey gördüğü için üzgün bir şekilde anlatmaya çalıştı. Herkesten yardım istedi. Orada onları gördükten sonra bir an önce yarım gelsin istedi. Bayağı bir duyguluydu zaten ağlamaklı bir şekilde anlattı. Keşke çok yakın olsak her şeyi yapabiliriz. Bugüne kadar hiç böyle kar yağmamıştı. Burada çok fazla kar var. Dünden beri yağıyor. Şu anda ise inanılmaz şekilde yapıyor. O yüzden yapacak bir şeyimiz olmuyor. Gerçekten çok üzücü ve sıkıntılı bir gün yaşıyoruz."

"SİVASSPOR OLARAK HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ"

Depremzedeler için gerekli yardımı yapmaya hazır olduklarını belirten Çalımbay, "Kulüp olarak ne gerekirse yapacağız. Bundan önce Sakarya ve Düzce depremi olduğunda hem takım olarak hem de bireysel olarak yaptık. Burada da ne olursa olsun yardımcı olacağız. Zaten yardımı bütün kulüpler yapar. İnşallah buraya kadardır bundan sonra daha bir şey olmaz." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Global TV

Sivasspor Rıza Çalımbay kahramanmaraş deprem