Sivasspor, Hatayspor'a patladı

Süper Lig Sivasspor Hatayspor

Sivasspor ile Hatayspor'un Süper Lig'in 14. haftasında karşı karşıya geldiği maçı ev sahibi ekip 4-0 kazandı.

Sivasspor ile Hatayspor, Süper Lig'in 14. haftasında karşı karşıya geldi.

Maçtan dakikalar

2. dakikada Ribeiro'nun hatalı pasında topu kontrol eden Yatabare'nin şutu savunmadan sekti. Dönen topu önünde bulan Kerem'in vuruşu kaleci Munir'de kaldı.

5. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in kafa vuruşu az farkla üstten dışarıya gitti.

11. dakikada Ribeiro'nun ceza sahasında gönderdiği ve savunmanın uzaklaştıramadığı topa gelişine vuran Boudjemaa topu dışarıya gönderdi.

15. dakikada Burak'ın hatasında topla buluşan Pedro Henrigue ceza alanına girdi. Sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Henrigue'nin yakın mesafeden vuruşu kaleci Munir kurtardı.

22. dakikada Gradel'in ceza sahasında düşürülmesiyle Sivasspor penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Henrigue meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

31. dakikada Yatabare’nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Kerem’in şutunu kaleci Munir ayaklarıyla kurtardı.

43. dakikada sol kanattan hareketlenen Gradel pasını Yatabare’ye aktardı, ceza sahasında topla buluşan Yatabare plase vuruşla direğin yanından topu ağlarla buluşturdu. 2-0

48. dakikada sol kanattan Gradel’in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında Yatabare yakın mesafeden sağ ayağıyla vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi. 3-0

54. dakikada rakibine sert müdahalede bulanan Riberio sarı kart gördü. Yoğun itirazlarına devam eden Riberio ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

63. dakikada topu sol kanattan getiren Uğur Çiftçi’nin ortası kale direğinden döndü. Daha sonra topu alan Gradel’in şutu da direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

86. dakikada Gradel’in sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasına kale önünde Yatabare dokunarak topu ağlarla buluşturdu. 4-0

İki takım arasında oynanan önceki maç 1-1 berabere tamamlanmıştı.

Süper Lig'de geçen hafta Sivasspor, Başakşehir'e 2-1 mağlup olmuştu. Hatayspor ise Antalyaspor'u 3-1 yenmişti.

Süper Lig'de 13 hafta sonunda Sivasspor'un 13, Hatayspor'un 26 puanı bulunuyor.

Yatabare'nin golü 5'e yükseldi

DG Sivasspor’un 35 yaşındaki oyuncusu Mustapha Yatabare, Hatay maçında attığı gollerle bu sezonki gol sayını 5’e çıkarttı.

Spor Toto Süper Lig'de Hatayspor ile karşılaşan Sivasspor'da Mustapha Yatabare attığı gollerle galibiyete katkı sağlarken, bu sezonki gol sayısını 5’e yükseltti. Maçın 43, 48 ve 86. dakikasında topu ağlarla buluşturan Yatabare, attığı gollerin ardından büyük sevinç yaşadı.

Diğer yandan bu sezon Sivasspor formasıyla Süper Lig ve UEFA Avrupa Kupasında 19 maça çıkan Yatabare, 8 kez de ilk 11'de görev aldı. Yatabare, 916 dakika oyunda kaldı.

Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş açıklaması

DG Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, adının Beşiktaş teknik direktörlüğü ile anılmasıyla ilgili, “Şu an bir şey söyleyemem. Şu an Sivas'tayız. Şu anda bana gelen hiçbir şey yok” dedi.

Süper Lig’in 14. haftasında Hatayspor’u konuk eden ve sahadan 4-0 galibiyetle ayrılan Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ardından stadyum çıkışında açıklamalarda bulundu.

Çalımbay, “Biz son zamanlarda sıkıntılar yaşıyorduk. Bugün de mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Ona göre hazırlandık. Karşımızdaki takım da şuan ligin en iyi takımlarından bir tanesi. Ama biz bugün maçın başından sonuna kadar iyi oynadık. Kaçırdığımız pozisyonlar da oldu. Çok mutluyuz. Güzel bir galibiyet aldık. Bugün taraftarlarda ne olursa olsun sonuna kadar desteklediler. Taraftara da teşekkür ediyorum. Ligin ilk yarısında son 5 maçımız kaldı. Hepsi de zor maçlar. İyi takımlarla oynayacağız. Bu maçları da en iyi şekilde bitirmemiz lazım” dedi.

“Şu an bir şey söyleyemem”

Bir gazetecinin “İsminiz Beşiktaş teknik direktörlüğü ile anılıyor. Neler düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna Rıza Çalımbay, “Şu an bir şey söyleyemem. Şu an Sivas'tayız. Bu konuyla ilgili konuşmaya gerek yok. Bir şey söyleyemem. Şu anda bana gelen hiçbir şey yok” yanıtını verdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Sivasspor Hatayspor maçı Sivasspor Hatayspor Süper Lig