Şilili futbolcu maçın 27. dakikasında sahada sara krizi geçirdi

Ajans Bizim
Arjantin Şili futbol
Şilili futbolcu maçın 27. dakikasında sahada sara krizi geçirdi
Fotoğraf: Esduiantes La Plata kulübü

Arjantin liginin 11’inci haftasında Estudiantes ile Boca Juniors arasında oynanan maçta oyunun 27’nci dakikasında orta saha oyuncusu Javier Altamirano, sara krizi geçirdi. 

Önce takım arkadaşları, ardından da sağlık görevlileri tarafından hızla müdahale edilen 24 yaşındaki Şilili oyuncu, futbolcular ve taraftarların korkulu bakışları altında hemen hastaneye sevk edildi.

Estudiantes kulübü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Altamirano’nun gözlem ve testler için hastaneye kaldırıldığını, bilgisayarlı tomografi çekildiğini, belirgin bir patolojik görüntü görülmediğini ve durumun istikrarlı olduğunu” belirtti.

Estudiantes antrenörü Eduardo Dominguez, "Hayat spordan ya da başka herhangi bir durumdan önce gelir" dedi.

Hakem Fernando Echenique, kaptanlar José Sosa ve Edinson Cavani ile antrenörler Eduardo Dominguez ve Diego Martinez'i çağırarak maçın tatil edildiğini bildirdi. 

Arjantin basını, maçın kalan 63 dakikasının başka bir gün oynanacağını bildirdi.

Boca Juniors, sosyal medya üzerinden "oyuncuya, ailesine ve tüm Estudiantes takımına en içten dileklerini iletti ve kendisine acil şifalar diledi." 

TyC Sports'a göre, Javier Altamirano'ya hastanede karısı eşlik ediyor ve oyuncunun başka bir hastaneye nakledilme olasılığı göz ardı edilmiyor.