Shakhtar Donetsk CEO'sundan flaş Tete açıklaması: 150 milyon euro'luk tazminat sorumluluğunu üstlendiler

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi
Shakhtar Donetsk CEO'sundan flaş Tete açıklaması: 150 milyon euro'luk tazminat sorumluluğunu üstlendiler
FOTOĞRAF: AA

Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin, Galatasaray'ın Tete transferi konusunda, "Tete'nin sözleşmesinde 150 milyon euro'luk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu birlikte üstlendiler" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın sezon başında bonservis bedeli ödemeden renklerine Brezilyalı yıldız Tete transferinde oyuncunun eski takımı Shakhtar Donetsk cephesinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin, Galatasaray'a transfer olan ve transferi nedeniyle FIFA'ya dava açtıkları yıldız oyuncu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Palkin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Tete, FIFA'nın yayınladığı ek kural 7'ye dayanarak bizden ayrıldı ve Lyon'a gitti. Ardından 1 milyon euro'ya Leicester'e kiralandı. Ek kural 7'yi ihlal ettiler. Çünkü, bize ait olan bir oyuncunun başka bir kulübe bonservisiyle gitmesi mümkün değildir. Shakhtar Donetsk ile olan bir kontratı var. Bizim kulübümüzün zararına yasadışı bir fayda elde edildi.

"TETE BİZE TALEP MEKTUBUNU GÖNDERMEDİ"

Şimdi tazminat alabilmek için FIFA'ya şikayette bulunduk. Tete, Leicester'dan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Biz Tete'ye dava açıyoruz ama o sorumluluğu Galatasaray da paylaşıyor. Ek kural 7'ye göre bir oyuncunun 1 Temmuz'a kadar 'Sözleşmemi askıya almak için Ek 7'yi kullanmak istiyorum' şeklinde bir talep mektubunu göndermesi gerekiyor.
Tete, bu mektubu bize göndermedi. Tete'nin birçok kez kulübe dönmesini istedik ama o bizim çağrılarımızı cevapsız bıraktı.

"GALATASARAY SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ"

Tete'nin sözleşmesinde 150 milyon euro'luk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu birlikte üstlendiler."

Sarı-kırmızılılarda bu sezon 8 karşılaşmada forma şansı bulan Tete 1 gol- 2 asistlik performans ortaya koydu.

23 yaşındaki sağ kanat, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile 2-2 berabere kaldığı maçta sergilediği 1 gol, 1 asistlik performansla maçın adamı seçilmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Tete Shakhtar Donetsk Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi