Sevilla'da Diego Alonso dönemi sona erdi

İspanya La Liga UEFA Şampiyonlar Ligi
Sevilla'da Diego Alonso dönemi sona erdi
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Bu sezon istediği sonuçları almakta zorlanan ve ligde zor günler geçiren Sevilla'da teknik direktör Diego Alonso ile yolların ayrıldığı açıklandı.

Bu sezon Avrupa kupalarında ve İspanya La Liga'da istediği sonuçları elde etmekte zorlanan ve adeta kabus gibi bir sezon geçiren Sevilla'da kötü gidişin faturası teknik direktör Diego Alonso'ya kesildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal, PSV Eindhoven ve Lens'in ardından grubunu son sırada tamamlayan ve La Liga'da çıktığı son 9 maçta galibiyet yüzü göremeyen Sevilla ligde 16. sıraya kadar geriledi.

İspanyol kulübünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Diego Alonso ile yolların ayrıldığını açıklanırken Uruguaylı teknik adama kulüp için yaptıklarından dolayı teşekkür edildi ve kariyerinin kalan bölümü için başarı dileklerinde bulunuldu.

Jose Luis Mendilibar'ın yerine göreve getirilen Diego Alonso ligin 9. haftasında göreve geldiği günden bu yana ligde çıktığı 7 maçta da galibiyet elde edememişti.

"ÇALIŞMALARIN KARŞILIĞINI SAHADA ALAMADIK"

Sevilla Sportif Direktörü Victor Orta ise ayrılık kararının ardından yaptığı açıklamada Diego Alonso ile yollarını ayırdıkları için üzgün olduklarını belirterek, "Yarından itibaren başlayarak ligdeki Granada karşılaşmasına kadar yeni hocamızı yetiştirmek için çalışacağız. Diego'nun emekleri için teşekkür ederiz. Saha dışında yapılan yoğun çalışmaların karşılığını sahada alamadık. Maalesef futbolda istenilen sonuçlar elde edilemediğinde ilk yapılan şey teknik direktörle yolları ayırmak oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV