Sevilla kaybettiği maçta tarihi bir gole imza attı

futbol
Sevilla kaybettiği maçta tarihi bir gole imza attı

Sevilla ile Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında karşı karşıya geliyor. Sevilla -  Dortmund maçı saat 23:00'te başladı ve Bein Sports 2 kanalından canlı olarak izlenebiliyor.

Sevilla, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde evinde Dortmund'a 3-2 yenildiği maçta eleme turlarındaki en erken 2. golü attı. En erken golü ise Dani Alves, Fenerbahçe'ye atmıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında İspanyol ekibi Sevilla evinde Alman rakibi Dortmund'u ağırladı.

Çekişmeli geçen maçta tam 5 gol vardı. Maça hızlı başlayan Suso 7. dakikada attığı golle eleme turları tarihinin en erken ikinci golüne imzasını attı. En erken atılan golün altında ise Dani Alves imzası var. Alves, 2008'de 4:45'inci dakikada Fenerbahçe ağlarına attığı golle bu unvanı ele geçirmişti. 

Ancak Dortmund bu gole 19. dakikada Dahoud ve 27 ile 43. dakikalarda Haaland'ın attığı gollerle karşılık verdi.

İki gol birden atan Norveçli golcü Erling Haaland böyle bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı gol sayısını 10'a yükseltmiş oldu. Bu goller Haaland'a Şampiyonlar Ligi'nde bir takımla 10 gole en erken ulaşan oyuncu unvanını getirdi. Unvanın eski sahibi Roy Makaay'dı. 

Sevilla 84. dakikada Luuk de Jong'la farkı 1'e indirse de İspanya'dan 3-2'lik galibiyetle dönen Dortmund, çeyrek finale yükselmek için önemli bir avantaj elde etmiş oldu. 

Kaynak: Haber Global TV

Şampiyonlar Ligi Sevilla Dortmund Sevilla fenerbahçe