Serie A CEO'su "üç maymun portresi" için özür diledi

İtalya'da futboldaki ırkçılığa karşı yapılan ancak tersi etki yaratan Simone Fugazzotto imzalı üç maymun portresini yayımlayan Serie A Ligi'nin CEO'su Luigi De Siervo, özür diledi.

Serie A ligi'nin Milano'daki merkez binasında yerleştirilen Simone Fugazzotto imzalı üç maymun portresine gelen tepkilerin ardından ligin CEO'su Luigi De Siervo, 'en samimi duygularıyla özür dilediğini, portrenin uygun olmadığını anladığını' açıkladı. 

​"Sanatçının portrenin özellikle ırkçılığa karşı bir mesaj olduğunu söylemesine rağmen birçok kişi çalışmayı tartışmalı buldu" diyen De Siervo, Serie A'nın 'tartışmasız bir şekilde her türlü ırkçılık ve ayrımcılığa karşı olduğunu ve bu tür olayları ligden silmekte kararlı olduklarını' vurguladı.

De Siervo ayrıca, Şubat sonuna kadar açıklamayı planladıklarını yeni bir ırkçılık karşıtı kampanya üzerine çalıştıklarını ifade etti.

Serie A CEO'su "üç maymun portresi" için özür diledi - Resim : 1

İTALYA KULÜPLERİ VE FUTBOLSEVERLER TEPKİLİ

İtalya kulüpleri ve futbolseverler, "Irkçılığa hayır" pankartı eşliğinde gerçekleştirilen ırkçılıkla mücadele kampanyasında maymun tablolarının kullanılmasına sosyal medyadan tepki gösterdi.

Roma Kulübünün paylaştığı mesajda, "Roma, Serie A'nın ırkçılıkla mücadele kapsamında ortaya çıkardığı maymun tablolarını şaşkınlıkla karşılıyor. Lig yönetiminin ırkçılığı engellemek istediğini biliyoruz ama doğru yolun bu olduğuna inanmıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Milan Kulübünün açıklamasında ise "Irkçılıkla mücadelede maymun tablolarının kullanılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu konunun istişare edilmemesinden dolayı şaşkınlık içerisindeyiz." yorumu yapıldı.

Öte yandan son zamanlarda birçok kez ırkçılık olaylarıyla gündeme gelen Serie A'da yönetimin kampanyası, sosyal medyada futbolseverler tarafından da büyük tepkiyle karşılandı. Paylaşılan mesajlarda, "Korkunç bir hata.", "Bu ancak İtalya'da olabilir.", "Irkçılıkla mücadeleleri bile ırkçı." gibi ifadeler kullanıldı.

Serie A İtalya İtalya ırkçılık