Serhan Çetinsaya: Sergio Ramos'la anlaşmıştık, başkan kararıyla transferden çekildik

Beşiktaş Transfer
Serhan Çetinsaya: Sergio Ramos'la anlaşmıştık, başkan kararıyla transferden çekildik
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Beşiktaş'taki görevinden istifa ederek ayrılan kulübün eski yöneticilerinden Serhan Çetinsaya, Siyah-beyazlı kulübün Sergio Ramos ile yaptığı transfer görüşmelerinin perde arkasını anlattı.

Beşiktaş Yönetimi'nde görev alan ve Sergio Ramos ile yapılan transfer görüşmelerinde büyük rol üstlenen Serhan Çetinsaya açıklamalarda bulundu.

Siyah-beyazlı kulüpteki görevinden istifa eden Çetinsaya, Ramos transferi ve diğer konular hakkında çarpıcı ifadeler kullanırken şunları söyledi:

"Sponsorluk benim asli görevim değildi. Ben burada elimi taşın altına koymak gerektiğini hissettim, o yüzden önayak olmaya çalıştım. Transfer de benim asli görevim değildi, başkanımız sağ olsun görev verdi, elimden geleni yaptım. Bazısı oldu, bazısı olmadı diyelim. Ben Beşiktaş'a veda etmiyorum, mevcut yönetimden ayrılıyorum. Beşiktaş, veda edebileceğiniz bir yer değildir. Beşiktaşlı doğulur ve Beşiktaşlı ölünür.

20 yıldır kanayan yaramız olan Nevzat Demir Tesisleri'nin problemini çözdük. Bu benim için 10 transfere bedel bir problemdi ama maalesef camiamıza bunun iletişimini doğru yapamadık. 20 milyona yakın biriken bir borç vardı, ciddi bir indirim aldık ve cüzi miktarda peşinat ödeyerek borcumuzu 120 ay vadelendirdik. Tesisimizin kaybedilme tehlikesinden kurtulduk.

"RAMOS'A 18-19 GÜN BEŞİKTAŞ'I ANLATTIM"

1+1 yıllığına anlaşmıştık. 4 milyon euro şahsın profesyonel futbolcu olduğu için ödenen bedel, 1 milyon euro imza parasıydı. 6 milyon euro ise sponsorlar üzerinden çekilecek bir reklam filmiydi. Başkanımızın, haklı olarak, bu sponsorları bulamadığımız noktada bu parayı kimin nasıl ödeyeceğiyle alakalı çekincesinden, geleceği düşünerek aldığı kararla transferden çekildik. Ramos'a 18-19 gün, gece gündüz Beşiktaş'ı anlattım, taraftarımızı anlattım.

Ramos transferinde 6 kulüp yarıştı bizim haricimizde, Galatasaray da dahil. Şampiyonlar Ligi'nde oynamayan bir takımda forma giymesi söz konusu değildi ama sağ olsun İlhan Mansız'ın desteğiyle Guti'ye ulaşmamız, onun da Guti'yi ikna etmesi, ciddi bir ön adım olarak süreci başlattı. Sonrasında sürece Gökhan Töre de dahil oldu.

"RAMOS'LA ANLAŞMIŞTIK"

Sergio Ramos'un Beşiktaş'a kazandırılması, Beşiktaş'ın layık olduğu vitrine dönmesiydi. Bir vizyon projesiydi. Çok çalıştık, oldu, anlaştık. Sonrasında olmadı. Başkanımızın da ifade ettiği gibi, 50 milyon euro'ya yaklaşan maliyet doğru, ama ne şekilde doğru? Sporcuya ödenen bedel, sponsorların kasasından çıkacak bedel. 2 yıl boyunca 40'ar maç oynar, ortalama 20'şer gol atar, Konferans Ligi'nde de final oynarsak; vergiler dahil, şahsın kişisel giderleri dahil, 48.4 milyon euro maliyeti olacaktı toplam.

"TÜRKİYE'YE GETİRMEK KALMIŞTI"

Kesinlikle futbolculuğu tartışılmayacak bir sporcu Ramos. 4 sayfayı bulan bonusları vardı. Uzunca bir süre, 25 gol atması halinde ona kaç para vereceğimizi tartıştık. Çünkü 25 gol atacağına inandığı için rakamı yüksek tutmak istedi. Biz transferde olumlu haberi aldık, Beşiktaş'a hayırlı olsun cevabını aldık Ramos tarafından. Ödeme vadelerinin tarihlerine kadar konuştuk. 4 farklı sözleşmeyi de hazırlayıp gönderdik. Madrid'deki evine gidip, yüz yüze görüşüp, Türkiye'ye getirmek kalmıştı.

"RAMOS'U 3 MİLYON EURO'YA OYNATACAKTIK"

1+1 yıllık anlaşmada, fesih hakkı da elimizdeydi. Yani Ramos'u 1 yıllığına oynattığımız noktada, Beşiktaş kasasından çıkacak total maliyet 8 milyon euro idi. Kombine hariç, statta bir düzenlenecek etkinlikle, 100 bin forma satışı ve küçük pazarlama teknikleriyle 5 milyon 67 bin euro bizim kasamıza girecekti Ramos üzerinden. Ramos'u 3 milyon euro gibi bir bedelle oynatabilecektik özetle.

Risk alıp kadrosunu güçlendiren takımların çoğu başarılı olmuş. Her transfer bir risk taşır. Ramos transferinin doğru hamle olduğuna inandım, bir vitrin projesi olduğuna inandım. Beşiktaş'ta efendilik, birinci önceliğimizdir. Kol kırılır, yen içinde kalır demek istiyorum. Yöneticilik, başkanlık makamı, kutsal makamlardır. Ne olursa olsun makama saygı duymak zorunluluktur, makam küçük görülmez."

Kaynak: Haber Global TV

Serhan Çetinsaya Beşiktaş Beşiktaş haberleri Sergio Ramos