Sergen Yalçın: "Premier Lig'den gelen her oyuncuyu alırım"

Beşiktaş
Sergen Yalçın: "Premier Lig'den gelen her oyuncuyu alırım"

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın, siyah-beyazlı kulübü çalıştırdığı dönemde yönetime, "Premier Lig'den oyuncu alacaksınız sormanıza gerek yok, her oyuncuyu kabul ederim. Ama başka liglerden oyuncu alırken bana danışın" dediğini itiraf etti.

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran Türk futbolunun efsane isimlerinden Sergen Yalçın, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

"PREMİER LİG'DEN GELECEK HER OYUNCUYU KABUL EDERİM"

Candaş Tolga Işık'ın, Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde Barcelona'dan Miralem Pjanic'i transfer ettiğini hatırlatıp ardından "Dele Alli'yi de aynı şekilde alır mıydınız?" sorusuna Sergen Yalçın, "O dönem yönetime de söylemiştim, 'Premier Lig'den oyuncu alacaksınız bana sormanıza gerek yok. Premier Lig'den gelecek her oyuncuyu kabul ederim. Ama başka liglerden oyuncu alırken bana danışın" şeklinde yanıt verdi.

"BELKİ 2-3 MAÇLIK OLABİLİR, AMA 12-13 MAÇ OYNAMASINA ENGEL BİR SAKATLIĞI OLDUĞUNU SANMIYORUM"

Candaş Tolga Işık'ın, Beşiktaş'la şampiyonluk yaşadığı sezonda takımın golcü isimlerinden Vincent Aboubakar'ın uzun süren bir sakatlık yaşadığını hatırlatıp ardından "Gerçekten sakat olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna Sergen Yalçın, "Teknik direktör olarak mı soruyorsun yoksa şahsi olarak mı? Şahsi olarak cevaplarsam o denli büyük bir sakatlık yaşadığını düşünmüyorum. Belki 2-3 maçlık olabilir, ama 12-13 maç oynamasına engel bir sakatlığı olduğunu da sanmıyorum. Larin'in sakatlığı ondan daha ağırdı ama 1 hafta sonra maça çıktı. Adam mutlaka sakattır mutlaka ağrısı vardır, ben sakat değildir diyemem nasıl diyeyim. Senin vücudunu ben senden daha iyi nasıl bileyim, sen daha iyi bilirsin. O yüzden oyunculara 'o sakat, bu değil' yorumlamasını biz yapamayız yani." yanıtı verdi.

"ABOUBAKAR VURULDU SANDIM"

Kamerunlu golcüyle komik bir anısını da paylaşan Yalçın, şunları söyledi:

"Sivas'a maça gittik. Aboubakar sakattı, buna baskı yaptılar 'oyna' diye. O da 'tamam oynayacağım, kendimi riske atacağım' dedi. Neyse maç başladı, zaten hiçbir şey yapmıyor, koşmuyor, depar atmıyor. Dakika 44'e geldi bi pozisyon oldu, bu 'ahhh' diye bıraktı kendini, ayağını filan tutuyor göreceksin. Dedim 'Ne oldu ya, tribünden filan ateş mi ettiler, vuruldu mu bu?'. Benim çapraz bağlarım koptu maçta, böyle bir acı hissetme modeli yok, olamaz. Devrenin bitmesine 1 dakika var zaten, içeri girersin 'hocam beni değiştir' dersin değiştiririz. Öyle bir hareketler yaptı ki sahada, ben güleceğim kendimi zor tutuyorum. Kameralar çekiyor bir de rezil olacağız. O kadar abartmaya da gerek yok yani. Adele sakatlığı bu, hissedebileceği acı da belli. O kadar büyük 'oynamaya' gerek yok. Zaten bir şey oynamıyorsun, 1 dakika kalmış, 45'te çıkarsın yani."

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Sergen Yalçın İngiltere Premier Ligi Vincent Aboubakar Beşiktaş transfer haberleri