Sergen Yalçın La Liga hedefini açıkladı

Beşiktaş
Sergen Yalçın La Liga hedefini açıkladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Beşiktaş ile her sene şampiyon olmak istediğini sonraki hedefinin Avrupa'da La Liga olduğunu söyledi.

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, TRT Spor'da Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon'un konuğu oldu. Soruları yanıtlayan Yalçın çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"Küçüklüğümde evimin önünde çim saha vardı.  Her şey tesadüf, planlı programlı hiçbir şey yok. Beşiktaş'ın seçmeleri vardı. Orada seçmelerin ardından bu şekilde bugünlere geldik. "

"Futbolculuk çok kolay, bireysel sorumuluğun oluyor. Teknik direktörlük daha zor. 30 tane oyuncu ile uğraşıyorsun. Oynayanı oynamayanı var. Çalıştığım hiçbir kulüpte oyuncularla diyalog problemim olmadı. Oğuzhan geldi. "Hocam ben niye oynamıyorum" dedi. Ben de neden oynamadığını anlattım."

"İlk başladığımız sezon ciddi problemler yaşadık. Biz geçen sene Avrupa'dan elendiğimize sevindik, üzülmedik. Biz maç trafiğini o dönem kaldıracak seviyede değildik. Biz milli maç arasında hazırlık kampı yaptık. Ardından sezon başlangıcı gibi yaptık, milli aranın ardından."

"Yaptığımız iş tamamen yenilme ve yenme üzerine kurulu. Uzun zamanlı planlar yapmaya müsade etmiyor. Gönül ister ki 20 yıl kalalım. Başarıya odaklı bu durum. Limitin yok, başkanımız limiti açtı. Sezon başında çok fazla bir limitimiz yoktu. Bir hoca büyük bir camiada oynadığı zaman hedef şampiyonluk."

"Şahsi hedefim her sene şampiyon olmak. Beşiktaş'ta her sene şampiyon olma hayalim var. Planlamam çok başarılı olmak istiyorum. Avrupa'da çalışma planlarım var, İspanya'ya gitmek isterim. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak bizim için büyük başarı. Çok zor bir gruba düştük. Hayal kırıklığı yaşıyoruz ya da yaşatıyoruz. O yüzden kendi yerimizi bilelim. Ülke futboluna bakalım. Şenol hocanın üstüne gidiyoruz, bence çok mantıksız. Giderken iyi, kaybedince kötü."

"Oyunculara istediğimizi net anlatıyoruz. Geçen toplantıda söyledim. 'Siz koşmazsanız eğer, o zaman ben de futbol oynarım. Sizden daha iyi oynarım hatta. Ben topu alır, nokta atışı yaparım. Herkesten daha iyi yaparım ama koşamam. Yaşlandık."

"Salih atılınca 4. hakem bize ‘Sahada 3 Türk olmalı’ dedi. Biz de ‘8 yabancı olması gerekmiyor mu? E 8 yabancı var işte sahada’ dedik. Herkes bir şey söylemeye başladı. 5 dakika daha konuşsak belki gol yiyeceğiz. Bırak lanet olsun sokalım Necip’i oyuna dedim."

"Şu anda dört büyük takımın da şansı var. Şampiyonluk yüzdesi vermek için daha çok erken. Herkes iyi kadro kurdu ve iyi başladı. Fenerbahçe ’nin iyi bir antrenörü var, iyi gidiyorlar, genç oyuncuları oynatıyorlar. Galatasaray 'da zaten Fatih hoca var. Konuşmaya gerek yok. Trabzonspor ise bence en hazır takım olarak görünüyor."

"Üç yıllık teklif gelse kabul etmem. Ben bir yıllık anlaşma yapıyorum. Üç sene kontrat yaparsam oraya tazminatı koyarım, sonra da o tazminatı senden alırım. Kulübü böyle bir şeyin altına sokmak istemiyorum. Kontrat mevzusunu anlatayım. Başkana da anlattım. Herkes bilsin. 3 sene kontrat yaparsan tazminatı koyarım oraya. Alırım o tazminatı senden. Ben diyorum ki, kulübü niye zor duruma sokayım? Biz zaten buradayız."

Sergen Yalçın Beşiktaş sergen yalçın trt spor