Sergen Yalçın: "Guardiola ile Klopp, Türkiye'ye gelsinler de görelim"

Beşiktaş
Sergen Yalçın: "Guardiola ile Klopp, Türkiye'ye gelsinler de görelim"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Türkiye ile Avrupa arasında bütçe açısından büyük farklar olduğunu, bu yüzden her takımın Liverpool ve Manchester City ile kıyaslanmasına tepki gösterdi.

Beşiktaş'ın başına geldiği günden bu yana oynattığı futbol ve aldığı sonuçlarla beğeni kazanan Teknik Direktör Sergen Yalçın, beIN Sports' a konuştu. 

Sezonu ilk 4 içerisinde bitireceklerini söyleyen Sergen Yalçın, "Bu sezon büyük aksilik olmazsa, ilk 4'ün içinde bitiririz diye düşünüyorum ama şampiyonluk biraz zor bir hedef gibi görünüyor. Trabzon var, Galatasaray var, Sivas var. Galatasaray geçen sene arayı kapattı ama önünde bir takım vardı, bizim önümüzde 4 takım var. Her maçı kazanmak için oynayacağız. Kazanabiliriz de, kaybedebiliriz de, ne kadar yukarıda bitirebilirsek, o kadar iyi." dedi.

Şampiyonluk yarışındaki yerlerinin Galatasaray derbisinden sonra belli olacağını dile getiren Yalçın, "Şu anda Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir önde gibi. Oralardan kim sağ çıkar, onları görmek zor. Fenerbahçe ile biz puan olarak biraz geride kaldık, biz de onları yakalamak için çaba sarf edeceğiz ama onların önde olduğu bir gerçek. Galatasaray maçına göre, biz de bir pozisyon belirleyeceğiz. Muhtemelen o maçtan sonra önümüzdeki haftanın planlamasına da geçmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"GUARDIOLA İLE KLOPP, TÜRKİYE'YE GELSİNLER GÖRELİM"

Sergen Yalçın, röportajında her takımın Liverpool ve Manchester City ile kıyaslanmasına tepki gösterdi.

Kimseyi örnek almadığını belirten Yalçın, "Guardiola futbolu çıktı, bir de Klopp futbolu çıktı, ondan önce de Mourinho vardı. Son dönemde her şey bu ikisi üzerinden yürüyor. Fenomen oldu ikisi, doğru mu? Çok yanlış bence. Biri Man. City, öbürü Liverpool. Sen bunu örnek alamazsın. Senin oyuncu yapın, ekonomin buraya uygun mu? Sen kendi oyuncu yapını tutturacaksın. Ben kimseyi örnek almıyorum. Guardiola'ymış, Klopp'muş, hiçbirini örnek almıyorum. Ben elimdeki oyuncu grubundan oyun çıkarıyorum." dedi.

Bu takımların maliyet olarak çok yüksek olduğunu söyleyen çalıştırıcı, "Orta sahası 100 milyon euro, yedeği 150 milyon euro. Kenarı 80 milyon euro. Sen Guardiola'yı örnek alamazsın. Liverpool... Sende Salah ile Mane var mı? Nasıl oynayacaksın oyunu? Bu adamlar orta sahada topu aldığında 2-3 saniyede kaleye iniyorlar. Bu teknik adamları alalım, Türkiye'de bir takıma koyalım, bu oyunu oynatsınlar da görelim. Biz çok abartıyoruz her şeyi." diye konuştu.

Klopp ile Mourinho'nun Türkiye'de iş yapmasının mümkün olmadığını söyleyen 47 yaşındaki hoca, "Liverpool... Sende Salah ile Mane var mı? Nasıl oynayacaksın oyunu? Bu adamlar orta sahada topu aldığında 2-3 saniyede kaleye iniyorlar. Bu teknik adamları alalım, Türkiye'de bir takıma koyalım, bu oyunu oynatsınlar da görelim. Biz çok abartıyoruz her şeyi. Guardiola gelsin de Anadolu'da bir takıma bu oyunu oynatsın, görelim." ifadelerini kullandı.

"ANTRENMANDA OYNARSAM OYUNCULARIN MORALLERİ BOZULUR"

'Antrenmanda takımla birlikte oynuyor musunuz?' sorusuna Sergen Yalçın, "Çok krampon giyip oynamak istemiyorum idmanlarda, çocukların da morali bozulacak yoksa. Görürlerse, problem olur diye şey yapmıyorum. Bende de futbol oynayacak çok hal kalmadı. 10 dakika oynasak kalp krizi geçirebiliriz. " diye cevap verdi.

Sergen Yalçın Beşiktaş Guardiola