Sergen Yalçın'ın çözümü! Krizin şifresi ve çıkış yolu...

Sergen Yalçın Beşiktaş Süper Lig
Sergen Yalçın'ın çözümü! Krizin şifresi ve çıkış yolu...

Son 6 resmi maçını kaybeden ve kaotik bir dönem geçiren Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, 4-0'lık Giresunspor yenilgisinin ardından istifa sinyalleri verdi ancak yönetimle yapılan toplantıdan "Devam" kararı çıktı. Peki "Çözüm bulamıyorum" diyen Sergen Yalçın ne yapacak? Geçmişe bakmak faydalı olabilir...

Beşiktaş, Vodafone Park'taki belki de en ağır mağlubiyetini Giresunspor'a karşı aldı. Siyah-beyazlılar çıkış beklediği maçtan 4-0'lık şok bir yenilgiyle ayrıldı. Ciddi bir kriz aşikardı ve gözler Sergen Yalçın'ın basın toplantısına çevrilmişti:

“Maaşlar günü gününe ödeniyor. Oyuncuların aralarında hiçbir sorun yok. Bizim de oyuncularla problemimiz yok. Buradan çıkışı göremiyoruz. Görmek istiyoruz ama bu bugünlük durum değil.”

'TOPARLAYAMIYORUZ'

Görece dar kadrosuna rağmen geçen sezonu çifte kupayla tamamlamayı başaran Beşiktaş'ta başarının mimarı olan Sergen Yalçın, teknik heyet olarak çözüm üretemedikleri bir noktaya geldiklerinin altını çiziyordu:

“İşler iyi gitmiyor, çözüm bulamıyoruz. Taraftarlarımızdan da özür diliyorum. Onlara bu sezon istediklerini veremedik.”

Beşiktaş gerçekten de bu sezon istenen seviyeye ne Avrupa'da ne de ligde ulaşabildi. Kartal, 18 resmi maça çıkarken 6 kere galip geldi, 2 beraberlik aldı ve tam 10 kez sahadan mağlup ayrıldı. Sergen Yalçın'ın, Beşiktaş kariyerinde 77 resmi maçı bulunuyor, aldığı yenilgi sayısı ise 23... Durumun ne kadar vahim olduğunu bu tablo ortaya koymakta.

Sergen Yalçın'ın çözümü! Krizin şifresi ve çıkış yolu... - Resim : 1

Sergen Yalçın'ın açıklamalarına dönmekte fayda var. Yalçın, “Borussia Dortmund maçından sonra bütün düzenimiz bozuldu” diyor. Bu sezon siyah-beyazlıların aldığı ilk mağlubiyet, Dortmund'a karşı olmuştu. 2-1'lik mağlubiyet aslında sahada “Acaba...” dedirtmişti.

TEMPO VURGUSU...

Sezon öncesi katıldığı programlarda, Avrupa'da denk oyun için “Tempo” vurgusu yapan Sergen Hoca'nın öğrencileri, gruptaki ilk maçta tam olarak tatmin etmese de “Beşiktaş mücadele edebilir mi?” sorusunu sordurmaya yetmişti.

Ancak yaşanan sakatlık krizi ve Adana Demirspor maçıyla başlayan zorlu fikstür, Beşiktaş'ı kaosa sürükledi. “Sakatlık krizine tempo takıntısı mı sebep oldu” soruları da sorulmuştu...

Sergen Yalçın, yine Giresunspor maçından sonra “Antrenman programını değiştirdik, sistemi değiştirdik... Yeni antrenman metotları buluyoruz, her şeyi yapıyoruz ama bazen işler olmadığında olmuyor. Bazen düzeltemiyorsunuz işleri” diyordu.

İstifa sinyali ise “Bizden daha üzgün birisi olabilir mi? Ama yapacak bir şey yok. Çok da fazla zarar vermek istemiyorum” sözleriyle alınmıştı.

DAHA ÖNCE DE KRİZ YAŞANMIŞTI

Ayrılık ihtimali, hatırlayacak olursak, Beşiktaş'ın şampiyon tamamladığı geçen sezonun 6. haftasına 4. puanla 18. sırada girdiğinde de gündeme gelmişti, sezon başındaki imza muammasında da. İddiaların aksine imza noktasında bir kriz yaşanmadığını söyleyen Yalçın, geçen sezonki krizde de çıkış yolu bulabileceklerini ifade etmişti.

Bu kez ise camiada şok etkisi yaratan durum, Sergen Yalçın'ın “Çözümüm yok” söylemi oldu. Çözüm gerçekten tükenmiş gibiydi zira Beşiktaş, 30 Ekim'den bu yana oynadığı 6 maçın tamamını kaybetti.

Aralara şampiyonlar ligi maçları serpiştirilmiş zorlu Adana Demirspor, Altay, Sivasspor, Başakşehir, Galatasaray, Hatayspor, Trabzonspor ve Alanyaspor cenderesinden iç sahada alınan Galatasaray ve Sivasspor galibiyetleri haricinde 5 mağlubiyet ve 1 beraberlikle çıkan Beşiktaş, rahatlamak umuduyla çıktığı Giresunspor maçından da 4-0 gibi bir şokla ayrıldı.

Sergen Yalçın'ın çözümü! Krizin şifresi ve çıkış yolu... - Resim : 3

Siyah-beyazlılar şimdiden ligde 6 mağlubiyete ulaştı. Kartal geçen sezon şampiyon olduğunda ise 8 kez kaybetmişti.

DAHA KOLAY ATIYOR, DAHA ZOR YİYOR!

Sergen Yalçın aksini iddia etse de her kaostaki kulüpten geleceği gibi Beşiktaş çevrelerinden de teyide muhtaç haberler geliyor. Sorun oyuncularda mı, hangi isimlerin bileti kesilecek ya da Beşiktaş oyun anlamında nasıl bir yapısal değişikliğe gidecek göreceğiz...

En basitinden Sergen Yalçın'ın öğrencileri daha kolay gol yiyor, daha zor gol atıyor. Ligin 14 haftasında 21 gol atıp, 21 gol yiyen Beşiktaş, attığı ve yediği golde 1.5 ortalamasını buldu. Geçen sezon Beşiktaş, ortalama 2.22 gol atmış, 1.1 gol yemişti.

ÇARE PANDEMİ SEZONUNU HATIRLAMAK OLABİLİR

Bu noktada nefes alabilmek için, oyun açısından pandemi sezonunu hatırlamak bir çözüm yolu olabilir. Sergen Yalçın o dönem sonuç odaklı bir oyun oynayacaklarına vurgu yapmış ve Beşiktaş gerilerden gelerek ligi 3. sırada noktalamayı başarmıştı... Tempoyu düşüren ve defans çizgisini bir miktar geriye çeken bir anlayış o dönem Beşiktaş'a fayda sağlamıştı.

Geçen sezon Beşiktaş'ın Kadıköy'de aldığı galibiyet yükselişin en önemli ateşleyicilerinden biri olmuştu. Kaderin cilvesi, 19 Aralık'ta Beşiktaş, yine Fenerbahçe'ye konuk olacak. Bu zamana kadar farklı sebeplerle yaşadığı tüm krizlerden taraftarın da yoğun desteğiyle çıkan Sergen Yalçın bulduğu ya da bulacağı çözümü ivedilikle sahaya yansıtmak durumunda.

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel

Beşiktaş Giresunspor maçı Beşiktaş Beşiktaş haberleri