Sergen Yalçın, Ajax maçındaki stoper ikilisini açıkladı

Beşiktaş
Sergen Yalçın, Ajax maçındaki stoper ikilisini açıkladı

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci hafta maçında yarın deplasmanda Ajax ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, sakat oyuncuların çokluğu sebebiyle stoperde genç futbolcu Serdar Saatçı'yı ve sol bek orjinli olan Fabrice N'Sakala'yı kullanacağını açıkladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci hafta maçında yarın Ajax'a konuk olacak Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, maçın oynanacağı Johan Cruijff Arena'da basın toplantısı düzenledi.

Sergen Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Beşiktaş camiası olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Son 10 günde çok ciddi sorunlar yaşadık. Elimizdeki seçenekler çok kısıtlı hale geldi. Bu oyunun en üst seviyesi, Şampiyonlar Ligi. Yarın atletik, genç bir takımla oynayacağız. Tempoyu çok çabuk yükseltebiliyorlar ama biz de ona göre bir oyun planıyla sahada olacağız. İnşallah oyun ve skor bizim için iyi olur. Bu seviyede maç oynamak zor. Eksikler futbolun içinde var ama geçen sene de bu tür sorunlar yaşadık. Normalde olması gereken eksiklerin çok yukarısındayız şu an. 11-12 oyuncumuzu kullanamıyoruz. Hiçbir maç, oynanmadan kazanılmaz. Maça her zaman hazırlandığımız gibi hazırlanıyoruz. 25 günde 7. maçımızı oynayacağız. Çok fazla antrenman yapma şansımız olmuyor. Oyuncuları dinlendirip tekrardan maça çıkıyoruz ama yarın kendi oyunumuzun dışında bir oyun oynayacağımız bir gerçek. 

Artılara geçersek, bu seviyede ilk defa oynayacak genç oyuncularımız var. Böyle bir kulvarda Ajax gibi bir takıma karşı oynamak hepsi için büyük bir şans. Bence en pozitif taraf bu. Futbolda her şey olabilir. Bu oyun, canlı oynanan bir oyun. Yarın akşam oynadıktan sonra tekrardan konuşuruz.

Oyuncuların hepsi bizim için önemli, değerli. Hangisi burada olsaydı dersen, ben hepsini seçerdim. 15 günlük arayı kullanıp, güçlü bir şekilde geri dönmeyi düşünüyoruz. Mehmet Topal haricindeki bütün oyuncuların, milli aradan sonra sağlıklı bir şekilde döneceğini düşünüyoruz.

Serdar Saatçı'nın yanında stoper olarak N'Sakala oynayacak. Josef'i stopere çekince ön libero bölgesi istediğimiz mücadele gücünün altına düşüyor. N'Sakala'yı geçen maç sağ bek oynattık, yarın stoper oynatacağız. İnşallah yakında kendi mevkisinde de oynatma imkanı buluruz."

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Sergen Yalçın Ajax Serdar Saatçi Fabrice N'Sakala Ajax Beşiktaş maçı