Şenol Güneş'ten Beşiktaş yönetimine Salih Uçan ve Cenk Tosun göndermesi

Beşiktaş
Şenol Güneş'ten Beşiktaş yönetimine Salih Uçan ve Cenk Tosun göndermesi

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, sözleşme uzatma süreçlerinde sıkıntılar bir türlü aşılamayan siyah-beyazlı takımın milli futbolcuları Cenk Tosun ve Salih Uçan'a sahip çıkarak, "Türk oyunculara para vermeyerek Türk parasını korumuş mu oluyoruz?" sözleriyle yönetime mesaj verdi.

Beşiktaş, Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü 1-0 mağlup etti.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, zorlu mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş, bir süredir kulüple yeni sözleşme görüşmelerinde bulunan ancak bir sonuç alamayan milli futbolcuları Salih Uçan ve Cenk Tosun'a sahip çıkarak siyah-beyazlı yönetime mesaj verdi.

Şenol Güneş, "Dövizin bu kadar arttığı bir dönemde harcanan parayı hiç sormuyorsunuz. Türk parasını böyle mi koruyoruz? Türk oyunculara para vermeyerek Türk parasını korumuş mu oluyoruz? Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş'la 1'er yıllık sözleşmeleri kalan Salih Uçan ve Cenk Tosun, bir süre önce siyah-beyazlı yöneticilerle yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlamıştı. Ancak o dönem anlaşmalar resmiyete dökülmedi. Döviz kurundaki hızlı artış sonrası ise taraflar arasında orta yol bulunamadı.

Beşiktaş yönetimi anlaşma dönemindeki döviz kuru üzerinden ödeme yapmak, oyuncular ise güncel kur üzerinden maaş almak istiyor.

Beşiktaş'ta Salih Uçan 300 bin Euro, Cenk Tosun 550 bin Euro, ve Gedson Fernandes 1 milyon Euro ile takımın en az kazanan isimleri arasında yer alıyor.

Siyah-beyazlılarda en fazla kazanan ilk 3 oyuncu ise Vincent Aboubakar (3.1 milyon Euro), Oxlade-Chamberlain (2.5 milyon Euro) ve Ante Rebic (2.5 milyon Euro).

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Şenol Güneş Salih Uçan Cenk Tosun