Selahattin Baki'den Galatasaray'a yanıt: "Galatasaray'ı tebrik ediyorum, kendilerini bir kelimeyle izah etmişler"

haberglobal.com.tr
Fenerbahçe Süper Lig Kasımpaşa
Selahattin Baki'den Galatasaray'a yanıt: "Galatasaray'ı tebrik ediyorum, kendilerini bir kelimeyle izah etmişler"
FOTOĞRAF: Fenerbahçe Resmi X Hesabı

Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki, Kasımpaşa maçının ardından Galatasaray'ın yapmış olduğu açıklamaya, "Utanmazlar! Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Kendilerini ve tarihlerini bir kelimeyle izah etmişler. Biz bile bu kadar güzel izah edemezdik tek kelimeyle" şeklinde yanıt verdi.

Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ederek maç fazlasıyla ligde liderliğe yükseldi.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki karşılaşmadaki hakem kararları hakkında konuştu. Baki, Galatasaray'ın maçın ardından yaptığı sert açıklamaya da cevap verdi.

Selahattin Baki, Fenerbahçe'nin kritik bir virajı geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Direkt konuya girmek istiyorum. 2 tane net penaltı pozisyonumuz maalesef bir kez daha hakemler tarafından verilmemiştir. Ferdi'nin pozisyonunda hakemin vücut lisanına insanlar dikkatli baksın. Penaltıyı verir gibi bir refleks gösterirken 1 saniye içinde çark etti.

Oosterwolde'nin pozisyonu da net penaltı. Takım, şampiyonluk isteyen ve şampiyonluk kovalayan bir refleks gösterince bir facianın, bir operasyonun eşiğinden dönüldü.

"FENERBAHÇE'NİN SİNİR UÇLARIYLA OYNAMASINLAR"

Bu iki pozisyondan dolayı artık TFF'nin aklını başına devşirmesini bekliyoruz. Ligin çok kısa kalan maratonunda, şurada çok az maç kaldı, her seferinde Fenerbahçe camiasının sinir uçlarıyla oynamasınlar. Artık rica etmiyoruz, söylüyoruz.

"TARİHE GEÇECEK REZİLLİKTE BİR SEVK OLDU"

Başka bir gündem olan konu var. Bu da önemli. Ezeli rakibimizdeki bir futbolcunun PFDK'ye sevki ve PFDK'ye sevk edilme şekli. Normalde yakın tarihte bunun 4 örneği var. Bu tür pozisyonlarda, hareketlerde direkt PFDK'ye ve tedbirlik sevk edilir. Burada ilk başta sevk bile olmadı. Daha sonra nasıl olduysa zoraki şekilde, gönülsüz şekilde sevk yaşandı. Bu sefer tarihe geçecek rezillikte tedbirsiz olarak verildi.

Burada ne şiş yansın ne kebap herkese yaranma zihniyetinin olduğunu tahmin ediyorum. 'Nasıl olsa PFDK'ye sevk ettik, en alttan bir ceza verelim, 1 maça indirelim, durumu kurtaralım'ı kovalamaya çalışıyorlar. Bunu TFF'nin PFDK'ye verdiği bir mesaj olarak kabul ediyorum. Bunu kabul etmiyoruz. Fenerbahçe camiasının gözleri üzerinde. Daha önce ciddi ve hatrı sayılı cezalar oldu benzer pozisyonlarda.

"SÖZ KONUSU GALATASARAY OLUNCA..."

Söz konusu Galatasaray olunca Mehmet Büyükekşi federasyonunun beyni ve kalbi çelişiyor.
Artık bu son dönemeçte bir umut kırıntısı görmek istiyoruz, akıllarını başlarına devşirsinler ve Fenerbahçe'nin sinir uçlarıyla oynamasınlar.

GALATASARAY'A SERT CEVAP

Bugün takım ciddi bir psikolojik viraj döndü. Takımı tebrik ediyorum.

Utanmazlar! Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Kendilerini ve tarihlerini bir kelimeyle izah etmişler. Biz bile bu kadar güzel izah edemezdik tek kelimeyle."