Şekip Mosturoğlu, YDK'da seçilirse yönetime muhalif olacak mı? Haber Global'de yanıtladı

HABER MERKEZİ
Fenerbahçe

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Şekip Mosturoğlu, Haber Global'de Kontra programında açıklamalarda bulundu. Mosturoğlu, "YDK'da seçilirseniz yönetimine muhalif olacak mısınız?" sorusuna yanıt verdi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Şekip Mosturoğlu, Haber Global'de Kontra programında açıklamalarda bulundu.

Mosturoğlu'nun açıklamaları:

Yaklaşık bir yıldır dinamik bir ekiple zaman zaman bir araya gelerek Türk sporu ile ilgili düşünceler oluşturduk. Bunların içinde Fenerbahçe tüzük değişikliği konusunda aksiyonlarımız da vardı. Zaten sürekli kafa yoran insanlarız Türk sporuyla ilgili. Takvim Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığını öne çekince, adaylıkla ilgili düşünceler aktarıldı. Kendi camiamızdaki büyüklerle, eski yönetici arkadaşlarla çok uzun bir görüşme yaptık. Bu zor bir görev. Bunu yapabilmek için belli mesai harcamak gerektiğini biliyorum. 4400 üyemiz var. Kulüpten veri alamadığımız için biz bir çember oluşturarak yaklaşık 2000-3000 YDK üyemize ulaştık. Görüşmeler yaptık. Sorunlarla ilgili beklentiler konusunda yola böyle çıktık.

MOSTUROĞLU YDK'DA YÖNETİME MUHALİF OLACAK MI?

YDK bizim tüzüğümüzde belirlenmiş yasal organ. Muhalefet yapma gibi bir görevi yok. Temel görevi danışma. Ayrıca denge sağlayıcı fonksiyonu var. Bizim muhalefete soyunma, icranın önüne engel koyma pozisyonumuz yok. Tüzük ne görev veriyorsa, onları tüzük gereği olarak yerine getireceğiz.

Mesela 3 Temmuz gibi konularda benden şahin çıkışlar bekleyeceksiniz. Uzmanlığım spor hukuku. Elimden geldiğinde kulübün adına bu konularda fikir önderliği yapmaya çalışacağım.

AZİZ YILDIRIM'IN '3 TEMMUZ BİTMEDİ' SÖZLERİ

Başkan'ın sözü sadece özel olarak Fenerbahçe davasına mahsus değil. 3 Temmuz olgusal bir kavram. Türkiye'nin en güvenilir kurumları, yargı, ordu, mali yönetim, siyaset içinde yılların ihmaliyle, örgütün kendi üyelerinin işbirliği ile sızmalar oldu. 15 Temmuz'dan sonra bu temizlendi ancak Sayın Aziz Yıldırım'ın söylediği bu yapının hala kalıntılarının olduğu, kendini kamufle eden unsurlarının olduğu ve bunun da sporu, futbolu kirli hale getirdiği yönünde. Bu sene diğer kulüp başkanları da futboldaki yapının bataklık olduğu yönünde hemfikirler.

ŞEKİP MOSTUROĞLU NEDEN CAS HAKEMİ OLAMADI?

CAS hakemliği bir spor hukukçusunun ulaşabileceği en üst seviye. CAS'ta bizden ilk hakem olan Türker ağabey ile Kısmet ağabey. Ama onlar futbol uzmanı değildi. Bunu başarabilmeniz için Olimpiyat Komitesi'nin sizi önermesi gerekiyor. Sizin ne kadar uluslararası dava takip ettiğiniz, bilimsel çalışmalarınız inceleniyor. Bizim atamamız yapıldı, 3 Temmuz meydana geldi. Yargılama süreci de 11 sene sürdü. Dolayısıyla biz bu hakkı kaybettik. Üzüntü, kayıp ve bir bedel. Hayat devam ediyor. Ben en azından kabul edilmem açısından üzüntümü hafifletiyorum ama ben hiç vazgeçmedim. Benim alamadığım görevleri başka Türk çocukları alsın diye teşvik ediyorum.

VAATLERİ NELER?

Mikro bazda projelerimiz var ama makro bakılması gerekiyor. Üyenin kişisel bir ihtiyacı oluyor mesela. Konuşmalar yapılıyor, toplantı bitiyor. Bu divanın gözüken yüzü. Yüksek Divan Kurulu, benim anlayışımda kulüpçülüğün ana damarı. Kulüp üyelerinin de görevleri vardır. Ortak aktivite yaparlar, fikir üretirler. Benim gördüğüm Fenerbahçe'de bu iletişim kanalları tamamen kapanmış. Toplantıdan toplantıya geliyorlar. Düşündüklerini ifade edebilecekleri platform bulamıyorlar. Amacım 7 gün 24 saat çalışan divan yönetimi oluşturmak. Üyelerin fikirlerini buraya aktarabilecekleri iletişim kanalı açmak. Komitelerin sayısını artırmak ve çalışmasını sağlamak.