Şefi olmayan orkestra, Real Madrid bozuk plak gibi çalıyor!

Real Madrid Kylian Mbappe Carlo Ancelotti İspanya La Liga
Şefi olmayan orkestra, Real Madrid bozuk plak gibi çalıyor!

Real Madrid'in yeni sezonda iki deplasman maçında da kazanamamasının ardından uyum ve bitiricilik eksikliği öne çıktı. Oyun kimliğini bulamayan takımın taraftarları yeni projeden şüpheleniyor.

Deplasmanda art arda alınan iki beraberliğin ardından Real Madrid taraftarının içini bir sıkıntı sardı. Takım oyununda yaşanan koordinasyon eksikliği açıkça görülüyor. Ancelotti takımı yeniden rayına sokmak zorunda.

Hücumdaki yıldızların birbirleri yokmuş gibi oynadıkları görülüyor. Bu da Real Madrid'in son yıllarda yakaladığı karakteristik özelliği sarsıyor. Bellingham ve Camavinga'nın sakatlıkları devam ederken takımın bozulduğu net olarak görülüyor.

HERKES KENDİ KENDİNE TAKILIYOR, ÇÜNKÜ HERKES YILDIZ!

Asıl sorun yıldızlarla dolu bir takımın bu yıldızları bir arada uyumlu oynatamaması. Takımın oyun fikrinin ne olduğu belirsiz. Herkes kendi kendine takılıyor, çünkü herkes yıldız!

Sezona tarihin en iyi kadrolarından biriyle başlayan Madrid ekibi sadece Valladolid'i yenebildi. O maçın ilk yarısı da ayrıca felaketti. Taraftarlar Real Madrid'i izlerken keyif alamıyor. Yapbozun parçaları birbirine tam olarak uymamış gibi görünüyor.

Sezonun en kötü maçı Las Palmas müsabakası oldu. Vinicius, Mbappe ve Brahim'den oluşan hücum hattı tek bir pozisyon bile bulamadan devreyi kapattı.

BİR ARADA OYNARKEN SÖNEN YILDIZLAR

Her açıdan bir felaket olan maçta Ancelotti'nin Real'ini mağlubiyetten bir penaltı golü kurtardı. Brahim ve Mendy'siz ikinci yarıya başlayan Ancelotti, takımı biraz hareketlendirse de Las Palmas savunmasını aşacak bir çözüm bulamadı.

Militao ve Rüdiger defansta iyi iş gördüler ancak Mendy sol kanatta adeta ezildi. Fran Garcia yerine girince biraz hareket katsa da o da geçen sezonki formunda değil. Ancak taraftarların asıl endişesi hücum hattında. Brahim'in yerine Rodrygo girdikten sonra da da hiçbir şey değişmedi. Oyuncular teker teker bakıldığında bir yıldız. Ancak bir aradayken sönüyorlar. Birbirleriyle uyumlu değiller. Bunun ana nedeni üç futbolcunun da asıl pozisyonunun sol kanat olması. Üç oyuncu da sola kaçıyor ve sürekli birbirlerinin önünü kapatıyorlar. Bu en çok Vinicius'u olumsuz etkiliyor. Çünkü geçmesi gereken oyuncu sayısı herkes oraya doluşunca artıyor ve sonunda topu kaptırıyor.

ÜÇ ÇATALLI MIZRAK ÇALIŞMIYOR

Mbappe de henüz kendini gösteremedi. Küresel bir yıldız ancak yerini yadırgamış görünüyor. Daha da kötü pas alamıyor.

Kimileri üç çatallı mızrağın çalışmamasının nedeninin Bellingham olduğunu düşünüyor. Atalanta maçında bu sistem iyi çalışmıştı. Ancak Bellingham varken Mallorca karşısında yine sorun yaşanmıştı.

ORKESTRANIN ŞEFİ TONI KROOS OLMAYINCA...

Real Madrid'in kötü futbolu için birçok neden bulunabilir. Ancka görünen o ki İspanyol devi Toni Kroos'un açığını kapatamadı. Real Madrid bir orkestraysa Toni de takımın orkestra şefiydi. Şimdi şef olmadan çalışan şarkı hiçbir şeye benzemiyor. Halefinin Bellingham ya da Valverde olması bekleniyordu ancak gerçek böyle değil. Valverde çok iyi oynuyor ama Kroos'un yaptığı gibi oyun temposunu ayarlayamıyor. Bellingham bunu daha iyi yapabilir ya da belki artık Arda Güler'i düşünmenin zamanı gelmiştir.