Şanssızlık kırıldı

Fenerbahçe
Şanssızlık kırıldı
Fotoğraf: Shutterstock

Fenerbahçe sezonu kupa ile noktalayarak teselli buldu. Sarı-lacivertliler tarihinin kupasız geçen en uzun serisine son verdi, 9 yıllık hasreti sonunda bitirdi. Kötü seri ve şanssızlık da kırıldı. Belki de büyü bozuldu.

Bu kupa camiaya ve taraftara moral olacaktır. İki ay sonra Galatasaray’la oynanacak Süper Kupa maçı bileti de alındı. Yani Fenerbahçe bir kupanın daha ucundan tutmuş oldu.
Sezonu rakiplerinden erken açan ve dün gece oynadığı maçla en geç kapatan takım olan Fenerbahçe, yine rakiplerinden neredeyse 14-15 maç fazla oynayarak bence bu kupayı da fazlasıyla hak etmişti. Kupa Fenerbahçeli futbolcuların emeğinin karşılığı oldu. Yüzler bir nebze de olsa artık gülüyor, kafalar yukarı kalktı.

Sahada birlik olan takım, kupayı ne kadar istediğini maç başlar başlamaz gösterdi. 1. dakikada gelen golle maçın kontrolünü tamamen eline alan Fenerbahçe bitiş düdüğüne kadar rakibini yanına yaklaştırmadı. Hak ettiği Türkiye Kupası’nı kucakladı. Batshuayi’nin gollerini izleyince, ister istemez yine sakatlık sorunu yaşamasaydı Fenerbahçe sezonu farklı bitirebilir miydi demeden de edemiyor insan. Batshuayi, 2015-2016’dan sonra ilk kez bir sezonda 20 gol barajına ulaştı. Kariyerinde de bunu 3. defa gerçekleştirdi. 2 aylık sakatlık dönemi olmasa farklı bir Fenerbahçe olabilirdi.

Maçın MVP’si seçilen Arda Güler ise resital yaptı. Takıma veda edecek Valencia’ya gol attırmak için çok uğraştı ama Valencia da atmamak için çok çabaladı. 29 golle rekorlar kıran Ekvadorluya gollü bir elveda yakışırdı.

Bu aynı zamanda bu Jorge Jesus’a da veda maçıydı. İyisiyle kötüsüyle Fenerbahçe’den bir Jesus geçti. Böylesine kariyerli bir hoca Türkiye macerasını bir kupa ile noktaladı. Dünya Kupası arasına kadar ortaya koyduğu performans muhteşemdi, hepimiz alkışladık ancak sonrasında o da kontrolü ve konsantrasyonunu kaybetti. Yanlış transferler, şanssız sakatlıklar ve hakem hataları onun bu vedasında etkili oldu.

Fenerbahçe’nin önünde yine yeni sezona yeni bir teknik adamla başlama sorunu duruyor. Yönetimin acil bir karar vermesi lazım. Zico’dan sonra hiçbir yabancı teknik adamın şampiyon olamadığı düşünülürse şampiyonluktan başka şansı olmayan yönetimin bence risk almaması, bu ligi bilen bir yerli teknik adamla anlaşması gerekiyor. Jesus bile başaramadı.

Yine böylesine bir Arda Güler’i elde tutmak çok zor gibi duruyor. Ciddi talipler kapıda. 25-30 milyon Euro’yu Avrupa kulüpleri gözden çıkarmış. Zira Ferdi de aynı şekilde. Arda ve Ferdi’yi satmak yani takımın en iyi iki ismini göndermek de ciddi riskler doğurabilir. Fenerbahçe yönetiminin bir zor kararı daha.

Yönetim hoca ve transferler konusunda bu kez doğru kararlar verirse bu kupa camia için işaret fişeği olabilir.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe Arda Güler Jesus