Samsunspor'da sürpriz ayrılık! Resmi açıklama geldi

HABER MERKEZİ
Süper Lig Samsunspor
Samsunspor'da sürpriz ayrılık! Resmi açıklama geldi
FOTOĞRAF: AA

Samsunspor, teknik direktör Markus Gisdol'un yeni sezonda takımın başında olmayacağını duyurdu.

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, teknik direktör Markus Gisdol'un sezon sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı.

Karadeniz temsilcisinden yapılan açıklamada kulübün Alman teknik adamla göreve devam etmek istemesine rağmen ikna çalışmalarında başarılı olamadığı belirtildi.

Markus Gisdol, küme düşme hattında aldığı Samsunspor'un kümede kalmasında önemli rol oynadı.

10 Ekim 2023'te göreve başlayan 54 yaşındaki teknik adam, Samsunspor'un başında 29'u ligde 3'ü ise Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 32 maçta görev yaptı.

Gisdol yönetimindeki Samsunspor söz konusu maçlarda 13 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. Samsunspor Gisdol ile çıktığı 29 maçta 42 puan toplayarak maç başına 1.45'lik puan ortalaması tutturdu.

SAMSUNSPOR'DAN GISDOL AÇIKLAMASI

Gisdol'un yeni sezonda Samsunspor'da devam etmek istemediğini dile getirdiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son görüşmede de kendisine kalması için son teklifimizi sunmuş olmamıza rağmen Sayın Gisdol kararından dönmemiş, ikna yönündeki tüm çabalara rağmen yeni sezonda bizimle devam etmek istemediğini dile getirmiştir.

Sayın Gisdol kulübümüzden, şehrimizden ve taraftarımızın desteğinden çok mutlu olduğunu, burada hep başarıyla anılmak istediğini, geçmişte yaşadığı kötü ve başarısız tecrübeleri tekrar Samsunspor'da yaşamak istemediğini ileterek ayrılma kararı aldığını, eğer bir gün Türkiye'de çalışmayı düşünürse bu kulübün Samsunspor'dan başka bir kulüp olmayacağını defaatle ifade etmiştir.

Samsunspor'u uzun süre sonra yükselmiş olduğu Süper Lig'de tutma başarısı gösteren ve kulübümüzün başarısına katkı sunan Sayın Gisdol ve ekibine tüm Samsunspor camiası, taraftarı, yönetimi ve çalışanları adına çok teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz. Bu konuda kendisi de detaylı açıklamayı bugün veya yarın kulübümüzün resmi kanalları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacaktır."