Samsunspor 11 yıllık hasreti bitirdi! 90+9'da gelen galibiyet

Süper Lig Samsunspor Hatayspor
Samsunspor 11 yıllık hasreti bitirdi! 90+9'da gelen galibiyet
FOTOĞRAF: DHA

Süper Lig'deki 11. hafta mücadelesinde Samsunspor 1-0 geriye düştüğü maçta Hatayspor'u 2-1 yenerek bu sezon ligdeki ilk galibiyeti aldı. Karadeniz temsilcisi, bu galibiyetle Süper Lig'deki 11 yıllık galibiyet hasretini de dindirmiş oldu.

Süper Lig'in 11. haftasında Samsunspor ile Hatayspor kozlarını paylaştı.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Karadeniz temsilcisi rakibini 77'de Ercan Kara ve 90+9'da Kingsley Schindler'in attığı gollerle 2-1 yenerek bu sezon ligdeki ilk galibiyetini almayı başardı.

Son dakikada yediği golle yıkılan Hatayspor'un tek sayısı ise 36'da Didier Lamkel'den geldi.
Karşılaşmanın duraklama dakikalarında konuk ekipte Joelson Mendes ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Samsunspor 11 yıl aradan sonra ligde ilk kez kazanmayı başarırken puanını 5'e yükseltti ve 19. basamakta yer aldı, ligde üst üste 3. kez kaybeden Volkan Demirel'in ekibi ise 14 puanda kaldı ve 8. sırada yer aldı.

Süper Lig'in 12. haftasında Samsunspor deplasmanda Pendikspor ile karşılaşacak, Hatayspor ise kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Galatasaray'ı ağırlayacak.

Süper Lig'in 11. haftasında Samsunspor, sahasında karşılaştığı Hatayspor’u 2-1'lik skorla yendi.

MARKUS GİSDOL: "TARAFTARA EN BÜYÜK HEDİYEYİ VERDİK"

Bu sezon galibiyetle tanışan Samsunspor’da Teknik Direktör, Markus Gisdol, karşılaşmanın ardından basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Çok kritik bir galibiyet aldıklarının altını çizen Gisdol, "Bugün Samsunspor taraftarına ve halkına verebileceğimiz en büyük armağanı verdik. 11 yıl sonra gelen galibiyet bizi mutlu etti. Maça çok fazla hazırlandık. Kazanmayı hak ettik. Maçı son saniyelerde kazandık. Son dakikalarda kazanıyorsanız, bu da maçı daha değerli hale getiriyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV