Şampiyonlar Ligi'nde 0 çeken 2. Türk takımı Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş oldu

Fenerbahçe Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi
Şampiyonlar Ligi'nde 0 çeken 2. Türk takımı Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş oldu

Beşiktaş'ın 0 çekmesiyle beraber Şampiyonlar Ligi tarihinde 2 takımı 0 çeken tek ülke Türkiye oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasını puan alamadan tamamlayan Beşiktaş, Fenerbahçe'nin 20 yıl önceki performansının aynısını sergileyerek tarihe geçti. Siyah-beyazlılar ayrıca, yediği 19 golle rekor kırdı.

20 YIL SONRA İLK

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 6 maçtan da mağlubiyetle ayrılan ve grup aşamasını puansız tamamlayan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'nin 20 yıl önceki performansını tekrarladı. Beşiktaş Fenerbahçe'nin 2001/02 sezonundaki performansından sonra Şampiyonlar Ligi grup aşamasını puansız tamamlayan 2. Türk takımı oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde 0 çeken 2. Türk takımı Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş oldu - Resim : 1

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupaları tarihinde grup aşamalarında en fazla gol yediği sezonu geride bırakmış oldu.

"BAHANE ÜRETMEK İSTEMİYORUM TÜM SORUMLULUK BANA AİT"

Sergen Yalçın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a 5-0 yenildikleri karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, konuşulacak çok şey olduğunu ancak şu an bunların konuşmayı doğru bulmadığını vurgulayarak, "Bahane üretmek istemiyorum tüm sorumluluk bana ait." diye konuştu.

Yalçın istifa etmeyi düşünüp düşünmediğini sorulması üzerine "Sezon başında bunların olacağını söyleseler inanmazdık herhalde. Geçen sezon zordu ama çok iyi şeyler yaptı futbolcular. Takıma önemli takviyeler yaptık. Kağıt üzerinde olanlar sahaya yansımayabiliyor. Sıkıntılar yaşıyoruz. Bunların sorumlusu benim bahane edecek bir durumum yok." dedi.

FENERBAHÇE, KALESİNDE 12 GOLLE GRUBU "0" PUANLA TAMAMLAMIŞTI

2001-2002 sezonunda tarihinde ikinci kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, Leverkusen, ve Lyon'un da mücadele ettiği grupta 6 maçta da yeni sarı lacivertli ekip attığı 3 gole karşın filelerinde 12 gol görüp, grubu 0 puanla tamamlamıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi