Şampiyonlar Ligi kupasının kulpunun ucundan ilk kez bir Türk tutacak

Haber Merkezi
Real Madrid Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi futbol
Şampiyonlar Ligi kupasının kulpunun ucundan ilk kez bir Türk tutacak

Real Madrid ve Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde finalde karşı karşıya gelecek! Bu heyecanlı mücadelenin kahramanları ise Türk futbolunun yıldızları Arda Güler ve Salih Özcan olacak.

Bu tarihi finalde, A Milli Futbol Takımı'ndan iki oyuncu ilk kez kupayı kazanmak için mücadele edecek. Arda ve Salih'ten biri, Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu olma şerefine nail olacak. Öte yandan Alman milli takımı formasını giyse de Emre Can da bu maçta yer alan bir başka Türk futbolcu olacak.

Finalde Kim Kazanacak?

Futbolseverler, Arda ve Salih'in bu dev mücadelede nasıl performans göstereceklerini merakla bekliyor. Real Madrid'in tecrübesi mi, yoksa Borussia Dortmund'un genç gücü mü galip gelecek?

Unutulmaması Gerekenler

Daha önce Yıldıray Baştürk, Hamit Altıntop, Nuri Şahin, Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu gibi Türk futbolcular Şampiyonlar Ligi finalinde yer almış olsa da kupayı kazanamamıştı.

Bayern Münih'in 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı kadroda yer alan Berkant Göktan ise milli takımda sadece alt yaş kategorilerinde forma giymişti.

TDK'ya göre kulp nedir, nasıl yazılır?

"kulp" sözcüğü Rumca kökenlidir. 

1. isim Kazan, tencere, fincan, dolap, altın vb.nin tutulacak yeri:
      "Heybeden çıkardığı kulpu kopuk küçük bir teneke maşrapa ile su getirdi." - Osman Cemal Kaygılı

2. isim, mecaz Uydurma sebep, bahane.