Şampiyonlar Kupası finalindeki dev maçta kazanan Ziraat Bankkart oldu

Voleybol
Şampiyonlar Kupası finalindeki dev maçta kazanan Ziraat Bankkart oldu
FOTOĞRAF: DHA

Şampiyonlar Kupası final mücadelesinde Ziraat Bankkart, Halkbank'ı 3-1'lik skorla devirerek üst üste 2. kez şampiyon olmayı başardı.

Voleybolda Erkekler Şampiyonlar Kupası finalinde başkentin iki temsilcisi Halkbank ile Ziraat Bankkart karşı karşıya geldi.

TVF Başkent Voleybol Salonu'nda oynanan karşılaşmada Ziraat Bankkart rakibini 22-25, 31-29, 25-19, 25-23'lük setlerin sonucunda 3-1 yenerek şampiyon olmayı başardı.

Ziraat Bankkart'ta Wouter Ter Maat 26 sayı, Matthew Anderson 18 sayılık performanslarıyla galibiyette önemli rol oynayan isimler oldu, Halkbank cephesinde ise Earvin Ngapeth 21 sayı ve Nimir Aziz Abdel'in 21 sayılık oyunları mağlubiyeti önleyemedi.

ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ

Efeler Ligi'nde geçen sezon şampiyon olan ve Şampiyonlar Kupası'nı da müzesine götüren Ziraat Bankkart ile Kupa Voley'i kazanan Halkbank'ın karşılaştığı maçtan 3-1 galip ayrılan kırmızı beyazlı ekip, organizasyonda üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen törende Ziraat Bankkart'a kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, AXA Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar verdi.

Ziraat Bankkart, geçen yıl Şampiyonlar Kupası'nı Arkas Spor'u 3-0 yenerek kazanmıştı.

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Voleybol Erkekler Şampiyonlar Kupası'nı kazanan Ziraat Bankkart için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Başkentli sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği, Halkbank ile Ziraat Bankkart arasında oynanan Voleybol Erkekler Şampiyonlar Kupası finalinde rakibini mağlup ederek şampiyon olan Ziraat Bankkart'ı kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen oyuncuları, teknik heyeti ve yönetimi tebrik ediyorum. Halkbank'ı da finaldeki mücadelesinden dolayı kutluyor, gelecek sezonda her iki takıma başarılar diliyorum."

Kaynak: Haber Global TV