Sahayı tekerlekli sandalyeyle terk eden Alperen Şengün'den sevindirici haber geldi

haberglobal.com.tr
Alperen Şengün NBA
Sahayı tekerlekli sandalyeyle terk eden Alperen Şengün'den sevindirici haber geldi
FOTOĞRAF: Reuters

Yaşadığı sakatlıkla basketbolseverleri korkutan ve sahayı tekerlekli sandalyeyle terk eden Alperen Şengün'ün sakatlığının ameliyat olmadan iyileşebileceği bildirildi.

Houston Rockets'ın Sacramento Kings ile yaptığı maçta sakatlık geçiren ve sahayı tekerlekli sandayeyle terk etmek zorunda kalan milli basketbolcu Alperen Şengün'den sevindirici haber geldi.

21 yaşındaki basketbolcunun MR sonuçlarının incelenmesinin ardından herhangi bir ameliyata gerek olmadığı ve tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde sahalara dönebileceği bildirildi.

ESPN'den Adrian Wojnarowski'nin haberine göre; Alperen Şengün'ün 14 Nisan'da sona erecek olan normal sezona yetişme ihtimalinin bulunduğu fakat bunun gerçekleşebilmesi için önemli ve hızlı bir iyileşme sürecinin gerektiği belirtildi.

Bu sezon gösterdiği performansla adından söz ettiren ve ligin en iyi isimleri arasında gösterilmeye başlayan genç oyuncu 21 sayı, 9.3 ribaunt ve 5 asist ortalamaları tutturdu.

Alperen Şengün bu sezon Giannis Antetokounmpo, Luka Doncic, Domantas Sabonis ve Nikola Jokic ile birlikte NBA'de 1000 sayı, 500 ribaunt ve 300 asist barajlarını geçen 5 oyuncudan biri konumunda bulunuyordu.