Saffet Sancaklı: "Şımarıklık yaparsak 4 bin olan ölüm sayısı bir anda Allah korusun 40 bin-100 bin olur"

MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu 12 Haziran'da ligleri başlatma kararını Haber Global'e değerlendirdi.

Saynur Tezel'in, "Şu anda aktif futbol hayatınız devam etseydi, 12 Haziran'da sahaya çıkmak ister miydiniz?" sorusuna Saffet Sancaklı şu şekilde yanıt verdi:

"Bu soruya gönül rahatlığıyla 12'sinde - 15'inde oynarım şeklinde cevap verebilecek bir futbolcu olduğunu zannetmiyorum. Çünkü şu anda bu iş futboldan çıkmış, insan sağlığına dönmüş durumda. Büyük bir kriz yaşanıyor Türkiye ve dünyada. Ve bunun ne zaman sonlanacağını da kimse bilmiyor. Benim bu konuda söylediğim şu; Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı onay vermeden liglerin başlatılmasını doğru bulmuyorum. Farz edelim ki lig başladı, bir takımda 3 tane futbolcuda koronavirüs testi pozitif çıktı, ne yapacaksınız? O takımın oyuncuları, o takımın rakiplerinin oyuncuları, aileleri, temasta bulunduğu kişiler... Kısacası şu manaya geliyor, lig başlar ve hemen yine ertelenir. O yüzden futbol camiası bu işte karar mercii olamaz. Bu işe karar verecek olanlar bilim insanlarıdır, yani Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'dur. Hepimiz liglerin oynatılmasını istiyoruz, ama ligleri oynatacağız diye de binlerce insanı tehlikeye atamayız."

"KIBRISTA 475 ŞEHİT VERDİK, KORONAVİRÜSE KARŞI ŞİMDİDEN 4000 KİŞİ KAYBETTİK"

Virüsün şu an için kontrol altına alındığını ancak bunun bu şekilde devam edeceğinin garanti edilemeyeceğini belirten Sancaklı, "Biz Kıbrıs savaşında 475 şehit verdik, bu virüse karşıysa daha şimdiden 4000 insanımızı kaybettik. Allah korusun ikinci hatta üçüncü dalga gelebilir, insanlarımızın canı mı önemli yoksa futbol oynamak mı? Bence süreci biraz daha izlemek, beklemek lazım" şeklinde konuştu. 

"ŞIMARIKLIK YAPARSAK 4 BİN OLAN ÖLÜM SAYISI ALLAH KORUSUN BİR ANDA 40 BİN-100 BİN OLUR" 

Sürecin şu ana kadar iyi yönetildiğini söyleyen Sancaklı, "Hem vaka sayısı hem de ölen vatandaşlarımızın sayısı azaldı, iyileşen vatandaşlarımızın sayısı arttı. İyiye doğru gidiyoruz. Ancak şımarıklık yapıp futbolu oynatacağız, maske takmayacağız, sokağa çıkacağız dersek o 4 bin bir anda 40 bin olur, 100 bin olur. Allah korusun yani." şeklinde konuştu.

"KULÜPLER ZATEN BATMIŞ DURUMDA, KİMSE KORONAVİRÜSÜ BAHANE ETMESİN"

Kalan 8 haftanın oynanmaması durumunda kulüplerin toplam zararının 70 milyon dolar olacağını söyleyen Sancaklı, "70 milyon dolardan ötürü batarız diyen 18 kulübün toplam borcu 2 milyar dolar. Siz zaten batmışsınız, koronavirüsün arkasına sığınmayın. O konuyu kapatın ve hiç girmeyin. 70 milyon dolarlık zararın bir kısmını yayıncı kuruluş, bir kısmını kulüpler, bir kısmını da oyuncular üstlenir. 'Lig oynanmazsa batarız' diyen kulüplere bakmayın, bir çoğu koronavirüs öncesindeki icraatlardan ötürü zaten batmış durumda." dedi.

Saffet Sancaklı Süper Lig koronavirüs TFF