Rus ve Belaruslu sporcular için Paris 2024 kararı

Olimpiyatlar Spor haberleri
Rus ve Belaruslu sporcular için Paris 2024 kararı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Rus ve Belaruslu sporcuların 2024'te gerçekleştirilecek Paris Olimpiyat Oyunları'nda 'Tarafsız sporcu' kategorisinde mücadele edebileceğini açıkladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Rus ve Belaruslu sporcuların 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda "tarafsız sporcu" statüsünde yarışabileceğini duyurdu.

IOC'den yapılan açıklamaya göre olimpiyatlarda, Rusya ve Belarus'a ait bayrak, amblem ve marşlar kullanılamayacak.

Paris 2024'e tarafsız olarak katılacak Rus ve Belaruslu atletlerden, diğer sporcular için geçerli olan tüm anti-doping kurallarını karşılamaları istenecek.

Her iki ülkenin hükümetlerinden hiçbir yetkili, oyunlar kapsamında Paris'e davet edilmeyecek ve akredite olamayacak.

Ukrayna'ya yönelik yürütülen savaşı aktif olarak destekleyen sporcuların Paris 2024'e katılmasına ise izin verilmeyeceği duyuruldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus sporcuların olimpiyatlara tarafsız olarak katılmalarının engellenmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.

IOC, ekim ayında Rusya Olimpiyatlar Komitesi'nin faaliyetlerinin "bir sonraki duyuruya kadar" askıya alındığını açıklamıştı.

 DENİZ SELİN ÜNLÜDAĞ ANA TABLOYA KALDI

Milli eskrimci Deniz Selin Ünlüdağ, Fransa'da düzenlenen Kılıç Grand Prix'de ana tabloya kalma başarısı gösterdi.

Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamaya göre milli eskrimciler, Fransa'nın Orleans kentinde düzenlenen organizasyonda mücadele etti.

Ön eleme turlarını başarıyla tamamlayarak ana tabloya adını yazdırma başarısı gösteren Deniz Selin, yarın Fransız Margaux Rifkiss'le karşılaşacak.

Organizasyonda mücadele eden bir diğer milli eskrimcimiz Nisanur Erbil 95. sırada, Iryna Shchukla ise 150. sırada yer aldı.

Spor haberleri

Kaynak: AA