Rıza Çalımbay: "Yabancı sayısı serbest olsun"

Sivasspor Süper Lig
Rıza Çalımbay: "Yabancı sayısı serbest olsun"

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un deneyimli teknik direktörü Rıza Çalımbay, yabancı oyuncu sayısında sınırlama olmaması gerektiğini söyledi.

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, yayıncı kuruluş Bein Sports'a açıklamalarda bulundu.

YABANCI SAYISI YORUMU

Yabancı sınırlamasıyla ile ilgili görüşleri sorulan deneyimli teknik adam, "Yabancı kuralı konusunda durum karışık. TFF Başkanı Büyükekşi'ye teknik direktörler olarak hep birlikte toplantı yapmamız gerektiğini söyledim. O toplantı, online toplantıya dönüştü. Dünyanın her yerinde bu kural hemen hemen serbest. Yabancı arkadaşlarımız buraya geldiklerinde şaşırdı. Bu konuya iyice kafa yormak lazım. Bence yabancı oyuncu sayısı serbest bırakılsın. Zaten altyapıdan iyi oyuncu çıktığında biz alıyoruz. Fenerbahçe'den Arda çıktı, alındı tabii ki. 11'e değil ancak altyapıdan ana kadroya oyuncu alınması zorunlu tutulabilir"

A MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLÜĞÜ

Rıza Çalımbay, A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için, "Kuntz benim arkadaşım, beraber oynadık. Çok iyi bir insandır, çok da severim. Ben Milli Takım'da yabancı antrenörün faydalı olacağına inanmıyorum. Fatih Hoca, Şenol Hoca çok güzel şeyler yaptı. Mustafa Hoca ile biz Avrupa Şampiyonası'na gittik. İlk 8'de bitirdik. Avrupa'daki gelen arkadaşlarımız, kulüplerde çalışabilir, o normaldir. Ama milli maçın, özellikle Türkiye için diyorum, bizlere gelince duygulanıyoruz. Ben Milli Takım'ın her yerinde oynadım. Bizim için bambaşka Milli Takım. Çalışırsam dedim, para falan düşünmem. Türk teknik direktörlerin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bir tek ben değil, tüm arkadaşlarımız seve seve görevini yapar ve ben iddia ediyorum hepsi başarılı da olurlar." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Süper Lig Sivasspor Rıza Çalımbay Süper Lig yabancı kuralı