Rıza Çalımbay: “Bir seri yakalamak için galibiyete ihtiyacımız vardı”

Rıza Çalımbay Beşiktaş Samsunspor
Rıza Çalımbay: “Bir seri yakalamak için galibiyete ihtiyacımız vardı”

Deplasmanda Samsunspor'u 2-1 mağlup ederek ligde üst üste 2. galibiyetini alan Beşiktaş'ın tecrübeli teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Eğer yukarıyı yakalamak istiyorsak bizim bir galibiyet serisi yakalamamız lazım, onun için de bu galibiyet önemliydi" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 2-1 yenen Beşiktaş'ta teknik direktör Rıza Çalımbay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, bugün maçın zor olacağını bildiklerini belirtti.

Samsunspor'un sezon içinde bambaşka bir kimliğe büründüğüne işaret eden Çalımbay, "Sezona biraz kötü başlamıştı ama sonraları gayet iyi şekilde düzelmiş. İlk yarı biz istediğimiz hiçbir şeyi tam yapamadık. Ancak ikinci yarı oyuncu değişikliği ve taktik değişikliğinden sonra iyi oynamaya başladık. Ama çok güzel bir maç oldu. Gerçekten iyi bir lig maçı oldu. Biz de galibiyet için oynadık, Samsun da galibiyet için oynadı. Biz değerlendirdik, pozisyonlarımızı galip geldik." ifadesini kullandı.

Çalımbay, galibiyetin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Çünkü bizim bir seri yakalamamız lazım, eğer yukarıyı yakalamak istiyorsak onun için de galibiyet daha önemliydi. Bugün de çok mutluyum, deplasmanda uzun süredir galibiyetimiz yoktu, deplasmanında da galibiyet elde ettik. Yani bunun en büyük faydası da futbolcu arkadaşlarımızın hepsine bir öz güven geldi artık. Herkes daha rahat, daha iyi çalışıyorlar. Kendilerini veriyorlar inşallah bundan sonra da daha iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

"GALİBİYET ALAMADIĞIMIZ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Pendikspor maçında kırmızı kart gören Samsunspor teknik direktörü Markus Gisdol'un yerine takımın başında Beşiktaş maçına çıkan yardımcı antrenör Erdinç Sözer, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, mağlup oldukları için çok üzgün olduğunu söyledi.

Maça iyi hazırlandıklarını anlatan Sözer, "Bu maç için çizdiğimiz planın sahaya yansıdık. Takım çok istekli, motiveli ve büyük bir enerji ile taraftarımızla beraber 90 dakika oynadı. Sonuçta puansız maçı bitirdik, bir mağlubiyet aldık. Biz galibiyet için oynadık. En az bir puan almamız gerekiyordu. Bunu yapamadık. Bugün ilk devre çok pozisyonlar geldi, ikinci devre de çok istekli oynadık. Çok pozisyonu girdik ama sonuçta golü bulamadık. Böyle takıma karşı golü bulamayınca, duran toptan yan toplan her zaman bir gol yiyebilesin. Bunu da Beşiktaş başardı ve galibiyet ile buradan ayrıldı. Galibiyet alamadığımız için çok üzgünüz." ifadesini kullandı.

Sözer, Beşiktaş karşısında önde basmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Pozisyonları hızlı bir şekilde önü oynayıp gol bulmaya çalıştık. Tabi bulduğunuz pozisyonları kullanmak gerekiyor, pozisyonları değerlendirmemiz lazım. Belki ikinci golü bulsaydık maç bizim lehimize geçerdi. Bu tür pozisyonları artık değerlendirmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA