Rıza Çalımbay: Beşiktaş'ın derbide bir şansı var...

Rıza Çalımbay Beşiktaş Galatasaray

Haber Global'de Kontra programına konuk olan deneyimli teknik direktör Rıza Çalımbay, Galatasaray-Beşiktaş derbisi değerlendirmesinde bulundu. Çalımbay, Beşiktaş'ın derbide avantajı olabilecek bir konuyu açıkladı.

Deneyimli teknik direktör Rıza Çalımbay, Haber Global'de ekranlara gelen Kontra programına konuk oldu.

Bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran Çalımbay, Galatasaray - Beşiktaş derbisi değerlendirmesi yaparken, RAMS Park'taki maçta Beşiktaş'ın bir şansının olduğunu belirterek, buna açıklık getirdi.

"BEŞİKTAŞ'IN BİR ŞANSI VAR..."

Çalımbay, "Beşiktaş'ın bir şansı var. Milli ara oldu. İstanbulspor maçından sonra oynansaydı daha farklı şeyler olabilirdi. Şimdi toparlanmışlardır, çalışmışlardır. Beşiktaş'ın kadrosu bana göre çok iyi ama yeni gelenler hazır değil. Background'una baktığınızda çok kaliteli oyuncular. Beşiktaş'ın hedefi her zaman şampiyonluktur." dedi.

Gedson Fernandes'in sakatlıktan dönüşünün de derbi maçı olması dolayısıyla dikkat edilmesi gereken bir durum olduğunu belirten Çalımbay, hafif bir sakatlık durumunda Gedson'dan verim alınamama riskine de dikkat çekti.

BEŞİKTAŞ NASIL OYNAMALI?

Çalımbay, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

Kafadan bastıracaksa Galatasaray, Beşiktaş için 15 dakika önemli. Onu atlattıktan sonra oynamaya başlar Beşiktaş, orası önemli. Yaslanıp karşılamak biraz zordur böyle maçlarda. Beşiktaş'ın da kazanması gerekiyor. Geride beklemez. Mutlaka atak yapacaktır. İleride çoğalacaktır. Pozisyon yaratacak oyuncuları da var. Kontra atağa dikkat edelim diyoruz böyle maçlarda bizler de. Eğer güzel organize bir durumda atak yapmazsanız o da ters teper. Bu maç 3 ihtimalli maç. Son dakikası, son 3 dakikası bile çok önemli bir maç bu maç.

Burak çok iyi oyuncuydu. Benim talebemdi. Burak şu anda bir ay çalışsın oynar. Müthiş golcüydü. Trabzon'u zor durumdan kurtarırken inanılmaz işler yaptık. Antrenörlüğe geçtiğin zaman bütün sorumluluk sende. İstanbulspor maçını berabere veya yenilip bitirseydi Galatasaray maçına daha moralsiz çıkacaklardı. Arada boşluğu değerlendirdiler. Bu maçın önemi çok.

Kaynak: Haber Global TV

Rıza Çalımbay Beşiktaş Galatasaray