Ricardo Quaresma: "Futbola Beşiktaş taraftarının önünde veda etmek istiyorum"

Spor haberleri Beşiktaş Süper Lig

Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçı izlemek üzere Türkiye'ye gelen Beşiktaş'ın efsane oyuncularından Ricardo Quaresma, futbola siyah-beyazlı forma altında veda etmek istediğini belirterek, "Teklif gelirse düşünmeden evet derim" şeklinde konuştu.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Süper Lig'in 15. haftasında oynanacak derbi maçın sürpriz bir konuğu da var.

Portekizli yıldız futbolcu Ricardo Quaresma dev derbiyi yerinde izlemek için soluğu Türkiye'de aldı.

Bir Beşiktaş taraftarı ise Portekizli yıldızı havaalanında karşılayıp boynuna Beşiktaş atkısı taktı. O anlar kameraya da yansıdı.

QUARESMA: "BEŞİKTAŞ DAİMA KALBİMDE VE HAYATIMDA OLACAK"

Portekizli yıldız Bein Sports'a verdiği röportajda Beşiktaş'ı çok özlediğini belirterek, "İstanbul'a gelip stadyuma yakın olmak çok iyi hissettiriyor. Stadyumu görünce 'Her şey burada başladı' dedim çocuklarıma. Beşiktaş daima kalbimde ve hayatımda olacak. Türkiye de benim için çok özel ve çok önemli bir yer. Beşiktaş ile güzel anılar yaşadık, tarih yazdık. Beşiktaş için oynamayı seviyordum." ifadelerini kullandı.

"FUTBOLU BEŞİKTAŞ'TA BIRAKMAK İNANILMAZ OLURDU"

Derbide Beşiktaş'ı desteklediğini söyleyen Quaresma, "Beşiktaş derbiyi kazansın, şampiyon olsun, hak ettiği yerlerde olsun istiyorum. Beşiktaş'ı çok özledim. Derbi çok özel olacak. Derbide çık oyna deseler, yapabilirim. Teklif gelirse düşünmeden evet derim. 10 dakikadan fazla bile oynarım. Her gün idman yapıyorum. Başkanla, hocayla, takımla görüşmek lazım. Beşiktaş benim için çok özel bir yer. Futbola veda etmek istiyorum, ama bunu saha içindeyken yapmak istiyorum. Hayallerimden biri Beşiktaş taraftarının önünde futbola veda etmek. Sonrasında kulübün yapısında olmayı da isterim." dedi.

"TALISCA SEVİYESİNDE FUTBOLCULARI BEŞİKTAŞ'A GETİRMEK İSTERİM"

Futbolu bıraktıktan sonra antrenör olmak istediğini söyleyen Quaresma, "Daha çok teknik ekibe entegre olmak isterdim. Hem kulübü geliştirmek hem de antrenör hayatını anlamak adına bu ekibin içinde olmak isterdim. Çünkü, futbolcu ve antrenör hayatı birbirinden farklı şeyler. Şu an tamam karar veremedim. Ama ben öncelikle futbola veda etmek istiyorum. Ondan sonra Beşiktaş'ın içerisinde olmak ve önemli oyuncuların transferi için çalışmak güzel olurdu. Ronaldo'yu Beşiktaş'a getirmek biraz zor ama Talisca gibi, Talisca seviyesinde oyuncular getirmek isterim." şeklinde konuştu.

Futbola Sporting alt yapısında başlayan ve sonrasında Barcelona, Porto, Inter, Chelsea, Beşiktaş, Al-Ahli, Kasımpaşa ve Vitoria Guimaraes gibi takımlarda oynayan Quaresma, Beşiktaş kariyerinde çıktığı 227 maçta 38 gol atıp 77 de asist üretti.

Kaynak: Haber Global TV